Idag lanserar Peder Fredricson sitt nya bolag

Peder Fredricson har alltid varit något av en utforskare och innovatör inom ridsporten och nu har det mynnat ut i ett eget bolag med ridsportprodukter. Bolaget presenteras idag och produkterna ska börja komma ut på marknaden nästa år.

– BHOOF är en möjlighet att göra mina insikter kring ridning, hästarna och utrustningen tillgängliga för andra som har ambitioner att bli bättre. Det hela grundar sig i min egen jakt på att bli bäst i världen, där jag konstant justerar och utvecklar utrustningen och mitt eget arbetssätt med hästarna för att nå bättre resultat. Nyfikenheten har tagit mig dit där jag är idag och jag är stolt över att lansera BHOOF som ett sätt att dela med mig av mina insikter och förhoppningsvis bidra till en positiv utveckling av sporten, säger Peder Fredricson..

Peder lanserar bolaget tillsammans med några erfarna profiler från näringslivet, David Crafoord, Catherine Ehrensvärd och Daniel Sachs, samt sin hästägare, H&M-ägaren Charlotte Söderström.

Sortimentet ska bestå av egenutvecklade produkter och produkter som skapas i samarbete med några av världens bästa produktföretag inom ridsporten.

Peder vill att bolaget ska vara ett ”open source-projekt” och lånar ett närmast ideologiskt begrepp som används framförallt inom IT, där man skapar programmeringskod som är tillgänglig för alla och gratis och som får användas och vidareutvecklas helt fritt.

– För oss är BHOOF lika mycket en rörelse som ett produktutvecklande företag. Målet är att på längre sikt skapa en plattform där alla intresserade, oavsett bakgrund och erfarenhet, kan dela med sig och ta del av all kunskap som vi ackumulerar ihop och tar ridsporten framåt, avslutar Peder.

Under BHOOFs tak sammanförs experter, elitryttare och topproducenter med ambitionen att skapa en rörelse och att utveckla nästa generationens ryttarutrustning där fokus ligger på funktion och prestation.
BHOOF släpper sina första produkter under 2023. Tills dess planerar företaget att bjuda in andra likasinnade för att ge insyn i arbete och produktutveckling.

– Tanken föddes ur en frustration över att jag tyckte att dagens utrustning inte är optimal, berättar Peder Fredricson för tidningen DN, som har en intervju med honom om projektet idag.

– Jag insåg att det måste gå att göra utrustningen lättare och bekvämare. För även om prestation är viktig handlar det också om att hästen ska gilla utrustningen och må bra, två saker som går hand i hand.

Framförallt har Peder intresserat sig för sadlarna, som han anser är för tunga och där han ser att han vill minimera vikten på alla delar, inklusive stigbyglar och gjord.

– Om du i en omhoppning rider med sex-sju kilo mindre gör det skillnad i en sport där hundradelarna är avgörande, säger Peder till DN.

Han menar att andra sporter har kommit mycket längre när det gäller de här detaljerna.
I sitt nya företag vill han skapa produkter som passar ihop, exempelvis så att stöveln greppar bra mot sadelkåpan. Tanken är också att företaget ska erbjuda en social plattform där unga ryttare kan hämta inspiration och kunskap.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.