Karin Bjärle

Ridsportkometen sålde sitt bolag men startar nu nytt: ”Vi ska bli deras största konkurrent”

I en intervju med sajten Breakit berättar nu grundaren av bolaget PS of Sweden, Karin Bjärle, att hon lanserar en konkurrent till sitt gamla bolag som hon sålde för två år sedan.

Karin Bjärle byggde upp bolaget PS of Sweden med tillverkning av bland annat träns, schabrak och ridsportmode till ett av Sveriges lönsammaste e-handelsbolag. Efter tio år sålde hon till riskkapitalbolaget Eequity. Nu berättar hon för sajten Breakit att hon lanserar nya bolag.
– Jag har inte gjort exit helt, säger hon till Breakit.
– Men jag har sålt majoriteten med överenskommelsen att jag också kommer att få bedriva konkurrerande verksamhet. Så ett av mina nya bolag nu kommer att vara en direkt konkurrent till PS. Vi ska bli deras största konkurrent.

Karin Bjärle avgick som VD i PS of Sweden för ett år sedan och har i princip inte varit operativ i bolaget sedan Eequity kom in.
Nu säger hon att hon ska bygga upp exklusiva och nischade varumärken och skapa bolag som hon säljer vidare.
– Jag gav PS 10 år och har haft en fantastisk resa med bolaget. Men det blev ett väldigt stort företag och jag är en entreprenör som vill bygga saker och arbeta med produktutveckling, säger hon till Breakit.

Hon har inte tagit in kapital i de nya projekten – förutom från sin pappa.
– Jag älskar att kunna vara fri och bygga.

Den 16 november lanserar hon sitt första varumärke, Kati Lani, med plagg som har inbyggd BH.
– Vilken kvinna idag vill bära en BH om man inte är tvungen till det.

Dessutom jobbar hon med två bolag som båda är inom ridsporten och det ena av dem kommer att bli en konkurrent till PS of Sweden som lanseras andra kvartalet 2023. Det andra ridsportbolaget lanseras troligen tidigare.

– Vi har verkligen skruvat på vad man är van vid som ryttare. Vi har jobbat på den här idén under lång tid. Jag vågar nog berätta mer om några veckor, säger hon.

Läs hela intervjun hos Breakit > > >

Läs vår tidigare intervju med Karin Bjärle ”Man måste älska business mer än man älskar hästar” > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.