Fautras

Hållbart med fokus på användarvänlighet och säkerhet

Fautras Hästtransporter gör allt för att lastning och transport av häst ska kunna göras bäst på enklast och säkrast sätt.

– Jag köpte min första transport från Fautras för 21 år sen, då jag hade en häst som milt uttryckt levde om under körning. Hade även varit med om några incidenter där det kändes som att hästtransporten inte klarade av annat än om hästarna stod stilla, säger Lise Hagen.
– För mig var säkerhet, att transporten klarar tuffa tag utan att gå sönder och lättlastat då jag ofta åker själv, kriterier som var viktiga för mig.

Fautras

– Jag körde min första Fautras Provan i 16 år och den rullar fortfarande, 21 år gammal. Numera kör jag den diagonalt lastade Oblic +2 då den utöver Fautras andra egenskaper löser mitt behov av att kunna köra ovana unghästar och ston med föl utan någon bom framför hästen. Det finns en Fautras modell för alla och jag vill även slå ett slag för 1,5-hästars JMS som var den enda trailern, även jämfört med en lastbil av stuterimodell, som min busigaste unghäst åkte lugnt i.

Oblic+ – flexibel och rymlig

Hästar som vill åka brett eller över lag inte trivs i traditionella hästsläp åker många gånger problemfritt i Fautras Oblic+. Översätt till dig själv: Hur väljer du att stå i buss och tåg om du inte har möjlighet att hålla i dig?
Oblic+ är en stor hästtransport med gott om utrymme för utrustning samt utan bom framför hästen. Du kan flytta sadelkammarväggen om du önskar större utrymme för din utrustning. Du väljer om hästen ska åka diaagonalt i färdriktningen, baklänges eller utan mellanvägg som stuterimodell. Mellanvägg i flexibel och hållbar Fautras Tech är ställ- och flyttbar. Finns i storlek upp till 4 stora hästar och 6-7 Islandshästar.

JMS – optimal för dig som åker ensam

1,5-hästars JMS är optimal för dig som åker ensam med din häst. Den är rymlig för hästen (127cm bred spilta) och smidig bakom bilen. Med ett sadelskåp för din utrustning, vilket du når bra då du står med hästen utanför, och AidSystem där du öppnar och stänger bakom hästen framifrån är den allt du kan önska. AidSystem är en helt mekanisk lösning som håller lika bra som en vanlig bom. Nu måste du inte ha en medhjälpare bakom hästen vilket är bra även säkerhetsmässigt. Detta system går även att ha i tvåhästars Provan, den större Promax och väldigt stora Trophee.

Fautras

Mycket extra som standard – plus många tillval

Fautras är alltid utrustade med sparkskydd, reservhjul, innerbelysning, madrasseringar, öppningsbara fönster, stödhjul mm.

Det finns en uppsjö av tillval för att få en Fautras som passar just dina behov. Megastora arbetshästar, klättrande islandshästar, unghäst som stressar, galopperar på väggens nederkant, lägger sig mot väggen och trampar undan mattan? Fautras löser de flesta problem och gör resan trevlig för både dig och hästen.

Unna dig att komma fram med utvilade hästar och glada barn och skippa lastkrångel och svettig stressad häst.

 

Se filmen:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.