Höstens viktigaste, skönaste plagg!

Nyckelplagget under hösten är tveklöst den långärmade funktionströjan. Oavsett om du rider i ridhus eller regnrusk är funktionströjan basplagget du har närmast kroppen, och hur bekväm du kommer att känna dig under ridpasset avgörs därför av funktionströjans material och passform.

Vi vet hur mycket vädret – och modet – växlar under höstsäsongen och har därför skapat flera modeller av funktionströjor, med variation i användningsområde och stil men alltid samma kvalité på just material och passform.

För att du ska kunna röra dig helt obehindrat i sadeln såväl som vid stalljobb, är alla våra funktionströjor gjorda i elastiskt fyrvägsstretch-material. Det är dessutom fuktabsorberande, så att tröjan snabbt transporterar bort svett och hindrar att du kyls ned under ridpassets skritt-pauser eller i sadelkammaren mellan träningar. Utöver högfunktionellt material har alla våra funktionströjor en bekväm slim fit-passform som gör att du lätt kan skapa snygga och sköna outfits med flera lager – ett måste under hösten.

 

Grace i färgen Forest Green.

Grace – en sann bas-favorit

Den stilrena Grace, med sitt något tjockare mjuka material och höga krage, gör sig allra bäst på ruggiga höstdagar. Utöver att vara fuktabsorberande och stretchigt är materialet i Grace borstat på insidan, vilket ger en extra len känsla mot huden. För maxad bekvämlighet älskar vi att komplettera Grace med västar – en stickad när vi vill ha en kroppsnära känsla och en värmande ytterväst när vi rider ute på höstkvällarna.

Alex – vår sportigaste funktionströja

De synliga sömmarna och den något lägre stående kragen ger Alex-tröjan en riktigt sportig look, som vi älskar att ha på träningarna ute i höstsolen. Materialet i den här tröjan är väldigt lätt och aningen styvare än i den supermjuka Hermine-skjortan, vilket gör att Alex har en något lösare slim fit-passform som är perfekt när du föredrar att bara bära en lite luftigare baströja. Då får dessutom sömmarna och de andra design-detaljerna synas helt och snygga Alex kommer till sin fulla rätt, gärna tillsammans med ett par Cameron-ridbyxor med sportigt hybrid-grip.

Carmen – med unika detaljer

En av våra absoluta favoriter i höst är Carmen. Med sina axelklaffar och matchande knappstängning har denna funktionströja en tufft dressad look, så precis som med Hermine älskar vi att bära Carmen även utanför stallet! Materialet i den här tröjan är lite tjockare, vilket är både bekvämt och gör att tröjan faller snyggt – utöver att det som alltid är högfunktionellt när det gäller fukttransport och andasförmåga. Carmen finns i höstens basfärger Coffee, Latte och Black och alla tre är självklara i både stallet och hemma-garderoben, där de matchas med accessoarer såsom bälten och vår merinoull-mössa Sally.

Tiffany – perfekt matchande set

Vår älskade Tiffany och de matchande tightsen, Taylor, utgör tillsammans ett riktigt must have-set. Båda plaggen är gjorda i extra elastiskt material för att du ska få optimal rörelsefrihet både i sadeln och när du jobbar i stallet; dessutom bär vi gärna Tiffany & Taylor när vi tränar utanför stallet, eller bara är ute på en promenad med hunden. Detta set passar för alla möjliga aktiviteter och vi älskar att matcha snyggt i denna sportiga outfit med fina detaljer.

Besök PS of Swedens hemsida > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.