Nya helsvenska basfodret fyller 4 år

Det nya helsvenska fodermärket SwedFed firar 4-årsjubileum den 16 mars och kan se tillbaka på en snabb etablering på marknaden.

Grunden är det kompletta, spannmålsfria basfodret SwedFed All In, svenskproducerat med svenska råvaror och alltså helt GMO-fritt.

All In har ett lågt innehåll av socker och stärkelse, vilket gör det till ett skonsamt foder som även kan användas till känsliga hästar, som exempelvis föl, seniorer, heta/nerviga, hästar med ämnesomsättningsproblem och givetvis till alla hästar som inte har några problem alls.

Koncentrerad näring

Fodret är koncentrerat, det innehåller så mycket näring att endast en liten giva räcker för att komplettera brister i grovfodret. Generellt räcker 1 kg SwedFed All In för att täcka behovet av vitaminer och mineraler till en häst som väger 600 kg, gör ett lätt-medelhårt arbete och äter ett genomsnittligt grovfoder.
Proteininnehållet i All In är även relativt högt och proteinet kommer från flera olika råvaror vilket gör att det även täcker upp för viss proteinbrist i grovfoder. Ofta räcker det med All In men ibland behövs extra protein om det är riktigt lågt innehåll i grovfodret, då kan det vara bra att komplettera med exempelvis Lucern eller Potatisprotein.

All In innehåller en stor andel organiskt bundna spårämnen och selen endast från selenjäst som tas upp bättre i hästens kropp, detta är särskilt viktigt för hästar med ökat behov, till exempel avelsston i slutet av dräktigheten och under digivning.

Skapat för att hålla hästar friska

SwedFed har skapats av husdjursagronom Helen Pilskog, som ville skapa ett foder som skulle hålla hennes hästar friska. Varför ska man acceptera att hästar lätt drabbas av problem som exempelvis kolik? Helen, som har en masterexamen i animal nutrition (näringslära för djur) hos SLU, tog steget och skapade fodret SwedFed All In under devisen ”Du är vad du äter”.

SwedFed har senare kompletterat sortimentet med Rödbetschips, Potatisprotein, Zink-Jäst och nu senast mineralfodret MinerAll.

Läs mer om All In och SwedFeds andra produkter på swedfed.se

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.