Silver Honey: Vad är mikrobiom och vad spelar de för roll?

Huden är kroppens största organ. Huden utgör för vår organism bland annat ett mekaniskt skydd mot omvärlden. Därför kommer det kanske inte som en överraskning att mikroorganismer som lever runt omkring oss – bakterier, svampar och virus – gärna bosätter sig på vår hud. ”Mikrobiom” är vad vi kallar alla de mikroorganismer som lever i harmoni på huden.

Djurens mikrobioms roll vid läkning

Huden är av naturen inte steril, då det är meningen att mikroorganismer ska blanda sig dag ut och dag in. Medan det fortfarande forskas kring effekterna av hudens mikrobiom, kan man med hjälp av mänskliga studier visa att dessbalans är avgörande för en persons övergripande hälsa. Faktum är att mikrobiom dysfunktion är associerad med autoimmuna sjukdomar och infektion hos människor *.

Forskning gjord på hästars sårläkning visar att hästens mikrobiom skapar en rik och stabil miljö, men som störs av sår. Det visar även att huden återgår till sitt tidigare balanserade tillstånd av mikroorganismer när såret är fullständigt läkt. Med hjälp av studier fortsätter man att undersöka effekten av hudens mikrobiom när det gäller sårläkning**.

Om vävnadsskada inträffar på hud där mikrobiell mångfald saknas eller haren störd mikrobiom, resulterar detta ofta i långvarig inflammation som i sin tur kan fördröja sårläkning. Forskning på hud hos häst och människa harvisat att ett balanserat mikrobiom förkortar den tid det tar för sår att läka.

Applicering av sårvårdsprodukter som utgör en effektiv barriär mot skadliga infektionsframkallande bakterier, samtidigt som de skyddar hudens normala och friska mikroorganismer, är ett bra sätt att stödja positiva sårläkningsresultat.

Silver Honey använder de naturliga egenskaperna hos både Manukahonung och MicroSilver BG ™ för att ta hand om hudens naturliga mikrobiom.

*Referenser: International Journal of Molecular Sciences, Sept 2018; v.19(9):2699
**PLoS Onev; v.13(11); 201

 

Silver Honey Gentle Wound Care – utvecklad och testad av veterinärer

Silver Honey® är utvecklad av veterinärer för att omedelbart stoppa bakterier med naturlig antimikrobiell kraft, utan att störa hudens naturliga mikrobiom. Veterinärens fälttester har bevisat att Silver Honey® läker tuffa hudåkommor och sår snabbt.
Studie finns att tillgå.
Silver Honey® är pH -balanserad för att vara hård mot bakterier men skonsam mot huden. Silver Honey® hjälper sår och hudåkommor att börja läka snabbare så att dina hästar kan återgå till sina normala aktivitetsnivåer snabbare.

De naturliga krafterna hos Microsilver BG™ och Manukahonung fungerar tillsammans

MicroSilver BG ™ är ett pulver av mikro-stora silverpartiklar av ren medicinsk kvalitet. Med sin större partikelstorlek absorberas det inte upp av huden utan stannar kvar på hudytan för att bekämpa sårbakterier under en längre tid. Till skillnad från kolloidalt silver ger mikropartiklarna den högsta säkerhetsnivån för silver som används inom modern sjukvård. MicroSilver BG ™ skyddar från oönskade bakterier samtidigt som den stödjer hudens naturliga försvar och bibehåller hudens fördelaktiga flora.
Kolloidalt silver, även kallat ”silvervatten”, har en medelpartikelstorlek på cirka 50 nanometer. Medelstorleken på MicroSilver BG ™-partiklar är större än 10 mikron.

Silver Honey® har 5+ UMF ”Unique Manuka Factor” betyg, vilket betyder att den innehåller äkta Manukahonung. Honungen har samlats uteslutande från pollen från manukaträdets blommor på Nya Zeeland. Manukahonungen har exceptionellt höga rengörande egenskaper och hjälper till att upprätthålla en hydratiserad och frisk sårmiljö. Det gäller även vid debridering eller vidbildande av sårskorpa. Den balanserade hudmiljön som skapas av Manukahonungens välgörande egenskaper bidrar till hälsosam sårläkning.

Ingredienser:
Renat vatten, Manuka-honung, Propylenglykol, Panthenol, Glycerin, Calendula Officinalis-blommeextrakt, Polyglycerol-4-kaprat, Etylhexylglycerin, Fenoxietanol, Renad honung, Allantoin,Bensylalkohol, Isopropylmyristat, Melia Azadirachtaolja Glukonat, karbomer, MicroSilver BG (silver),Dentan-bensoat (bittermedel).

• Naturliga beprövade ingredienser
• Skonsam mot huden och tuff mot bakterier
• Stöder hudens naturliga mikrobiom
• Neemolja förvirrar flygfän
• Fri från antibiotika och hypoklorsyra
• Framtagen för användning på alla djur

 

Se filmen om Silver Honey:

Läs mer om produkterna här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.