Starka startfält och gnistrande show när Sweden International Horse Show firar 30 år

När Sweden International Horse Show slår upp portarna den 24 november blir det alldeles extra festligt eftersom evenemanget firar 30 år. Redan nu är det tydligt att det blir sport i absoluta världsklass och sprakande show då några verkliga favoritartister återvänder till Friends Arena.

Hela VM-guldlaget i hoppning kommer till SIHS

Det blir en riktig publikfest och stort guldfirande under Sweden International Horse Show 24-27 november. Nu är det klart att hela VM-laget i hoppning kommer till Friends Arena. Sport i världsklass utlovas och hyllningar av VM-hjältarna på hemmaplan.
Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson är alla klara för Sweden International Horse Show. De kommer till tävlingarna efter ett år av historiska prestationer med bland annat dubbla VM-guld i Herning och seger i nationstävlingen i Spruce Meadows.
– Att komma till Friends Arena och rida inför vår fantastiska hemmapublik är alltid en av årets absoluta höjdpunkter. Det känns förstås extra kul att för andra året i rad få fira guldmedaljer tillsammans med alla ridsportfans, säger Malin Baryard Johnsson.
De internationella hoppklasserna ingår i alla kvällsföreställningarna och under fredag eftermiddag.

Malin Baryard Johnsson – H&M Indiana. Foto SIHS/Roland Thunholm

Urstarkt startfält i Lövsta Top 10 Dressage

Dressyrens världsstjärnor älskar att rida under Sweden International Horse Show och återkommer år efter år. Redan nu står det klart att det blir ett otroligt starkt startfält vid årets tävlingar. Regerande olympiska mästaren Jessica von Bredow-Werndl, trippla VM-medaljören Cathrine Laudrup Dufour (två silver och ett guld) kommer till start i årets Top 10-tävling. De utmanas av Nederländernas toppekipage Dinja van LiereHermes och Tysklands legendariska Isabell Werth DSP Quantaz. De svenska färgerna försvaras av VM-ryttarna och publikfavoriterna Patrik Kittel och Therese Nilshagen.
– Top 10 har verkligen etablerat sig som en världstävling. Vi får så många fantastiska ryttare som vill komma och utvecklingen har gått snabbt. I början fick jag be dem att komma, men nu är det de som frågar mig om de får komma. Det är ett säkert tecken på att vi har en tävling i världsklass, konstaterar Patrik Kittel.
Lövsta Top 10 Dressage rids under två dagar med FEI Grand Prix på lördagen den 26 november och den avslutande och avgörande kürfinalen, Lövsta Top 10 Dressage FEI Grand Prix Kür, på söndagen den 27 november.

Boyd Exell. Foto SIHS/Roland Thunholm

Fredrik Persson kör mot VM-medaljörerna i fyrspannens världscup

Det gnistrar om startfältet i FEI Driving World Cup 2022. Guld, silver och brons – samtliga VM-medaljörer kommer till Sweden International Horse Show. 
– Riktigt roligt att få mäta sig med detta startfält, säger svenske Fredrik Persson, som fått ett wildcard till tävlingen.
Fyrspannskusken Boyd Exell, Australien, är nybliven sexfaldig världsmästare med fem raka segrar i Friends Arena. Nu kommer han tillbaka till Sweden International Horse Show för att jaga en ny världscupseger. Förmodligen kommer sanden att ryka under vagnshjulen för det väntar tuffast möjliga motstånd!
Utöver Ijsbrand Chardon, Nederländerna, och Michael Brauchle, Tyskland, silver- och bronsmedaljörer på septembers VM i Pratoni del Vivaro, möter Exell flera kuskar i världstoppen.
– Det är väldigt duktiga inomhuskuskar som kommer, jag har stor respekt för dem. Det kommer bli en tuff tävling, säger Fredrik Persson.
FEI Driving World Cup görs upp i två klasser – en ”warm-up” på fredag 25 november och världscupklassen lördag 26 november

Alizée Froment.

Favoritartister tillbaka i Friends Arena

Sweden International Horse Show har en tradition av att upptäcka lovande hästartister och bjuda in dem att uppträda inför den fantastiska publiken i Friends Arena I år får vi återknyta kontakten med några riktiga publikfavoriter. Vi säger välkomna tillbaka till Alizée Froment och Alma Vaquera. När de återvänder till oss blir det i ny tappning, men med samma fina samspel med sina hästar.
Alizée Froment har uppträtt på Sweden International Horse två gånger tidigare och har lyckats trollbinda publiken båda gångerna. När hon kommer tillbaka i år har hon sällskap av nästa generation artister – både nya hästar och sin fyraåriga dotter som redan visar upp en enastående säkerhet i sadeln. Alizée beskriver själv sitt uppträdande som – ett nummer om familj, kärlek och kommande generationer.
Alizee Froments nummer ingår i eftermiddagsföreställningarna på lördag och söndag, 26 & 27 november.

Alma Vaquera
De två unga systrarna Isaora och Jezabel Marques gjorde succé när de intog arenan med sitt fartfyllda nummer 2018. I år kommer de tillbaka med ett nytt nummer där de visar upp garrochan pole ridning.
Alma Vaqueras nummer ingår i blocket ”SIHS 30 år – jubileumsshow” varje kvällsföreställning.

Läs mer om årets upplaga av Sweden International Horse Show här: https://www.horseshow.se/

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.