Tränsets passform påverkar hästens prestation mer än man tror

Att hitta rätt träns för din häst är precis lika viktigt som att hitta rätt sadel. Det finns ingen annan del på hästens kropp som är lika känslig som just hästens huvud. Hur din häst presterar och rör sig i ridningen påverkas till stor del av tränsets passform och funktion, därför är det viktigt att välja rätt träns som ger din häst optimal komfort.

Allt börjar med nacken

Nacken är hästens mest känsliga punkt, det är där alla stora ligament, senor och nerver går ihop och det är även där hästen håller sin balans och stabilitet när den är i rörelse. Vad många däremot inte vet är att nacken är extremt känslig för tryck. Allt obekvämt tryck som sker där kan påverka hela kroppen och visa sig som problem på andra delar av kroppen och i hästens rörelser.

 

PS of Sweden revolutionerar tränsen

År 2013 lanserade PS of Sweden sina första anatomiska träns och sedan dess har bolaget designat ett trettiotal tränsmodeller där utvecklingen bara fortsätter. Grundidén var att skapa ett träns som frigör hästen helt från ojämna och obekväma tryck och i stället skapa ett träns som ger hästen ultimat komfort genom en perfekt passform och en anatomisk design.

Unikt med ett träns från PS of Sweden är det anatomiska nackstycket som ger ett jämnt tryck över nacken och lämnar nackens högsta del helt fri från tryck genom en uppbyggd luftkanal över mankammen. Nackstycket är även extra brett för att fördela trycket jämnt och har en anatomisk utskärning vid öronen för att ge dem 100% rörelsefrihet.

 

Välj träns baserat på nosgrimma

Alla hästar är olika och därför erbjuder PS of Sweden ett brett sortiment på olika innovativa nosgrimmor, alla anatomiskt designade med olika funktioner för att passa olika typer av hästar. Vilken nosgrimma hästen behöver väljs baserat på hästens temperament, ålder och känslighet, då trycket fördelas olika bereonde på hur hästen är att rida.

Men alla nosgrimmor är extra mjukt vadderade för att ge en ökad komfort och har en anatomisk form för att undvika tryck på de känsliga nervutskotten.

 

Alla träns hos PS of Sweden är godkända av FEI och är tillverkade i italienskt eller engelskt vegetabiliskt garvat läder.

 

Se hela utbudet av anatomiska träns hos PS of Sweden här

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.