Vårstäda hästen med en makeover!

[ANNONS] En häst är alltid en häst, men en glänsande ren och blank häst är något alldeles extra. Häng med på en magisk makeover!

Hästarna i vår makeover är en fux och en skimmel. Till fuxen använder vi Copper tone Schampo och Conditioner. Det lockar fram en häftig metallisk glans i hårremmen.

 

Till skimmeln tar vi Sterling Silver Schampo och Conditioner som verkligen tar fram det vita i hårremmen och som inte är blekande. Det lyfter den vita färgen utan att förstöra andra färger hos hästen och är alltså perfekt för en skäck eller en skimmel med mörka inslag.

 

Dessutom slutpiffade vi med K9 Nano Detangler och White Magic Silver Spray som man kan spraya på hela hästen utan att det blir kladdigt, samt K9 Hydra The Hoof Balm till hovarna. Alla produktlinjerna kommer från K9 Horse Sweden och är svensktillverkade.

Tips! Tvätta hästen en dag innan den ska tävlas eller visas.

 

Gör så här:

• Innan man börjar är det viktigt att ha tvättat ur alla gamla produkter och sprayer för att få bästa resultat.

• Red ut svansen med hjälp av lite spray, gärna K9 Nano Detangler. Det är svårt att få svansen helt ren om den har tovor.

• Blöt hästen först. Ta sedan ljummet vatten och K9 Schampo i en hink. Späd 1 del schampo till 10 delar vatten. Doppa en svamp och schamponera hela hästen från topp till tå genom att gnugga in schampot med cirklande rörelser. Skrubba även hästens hovar rena.

• Doppa svansen i hinken med schampo och vatten och tvätta den noga.


• Gör två schamponeringar med fuxschampot Copper Tone för bästa resultat. När du tvättar en skimmel med Sterling Silver Schampo räcker en schamponering.

 

• Skölj ur schampot.

• Ta K9 Conditioner och ljummet vatten i en hink. Späd 1 del conditioner till 40 delar vatten. Doppa en ren svamp och fördela vattnet med conditioner över hela hästen. Häll det sista över hela kroppen. Conditionern ger extra glans, är antistatisk, gör svansen mer lätt att reda ut och återfuktar och vårdar huden.

• Avsluta med att skölja.

• Skimmelns svans sprayas med White Magic Silver Spray för extra vithet, vård och glans och blir då också ännu lättare att reda ut. Sprayen kan även användas på torr häst för att reda ut tovor och behandla fläckar. Sprayen skyddar också mot nya fläckar.

• Fuxens svans sprayas med K9 Nano Detangler som är färgneutral men ger glans, vård och skydd mot tovor och fläckar.

• När hästarna är torra avslutar du med K9 Hydra The Hoof Balm, som innehåller hög koncentration av naturliga vitaminer och fettsyror i form av Premium Shea Butter, biotin, keratin, kollagen och B5. Den vårdar, förhindrar torrsprickor och ökar spänsten och skyddar de rena hovarna inför tävling och uppvisning så att det är lätt att snabbt få dem rena och applicera ett nytt lager innan de ska in på banan.

Här hittar du alla produkterna: www.k9horse.com

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.