Capriola van't Roosakker

Rekordpris – avelssto sålt för 5,7 miljoner

När en belgisk uppfödare avvecklar sin verksamhet kommer internationellt hett eftertraktade stolinjer ut på marknaden.

När belgiske uppfödaren Luc Henry avvecklar sin verksamhet auktioneras omkring 90 hästar ut och stolinjer som är eftertraktade i hela världen kommer ut på marknaden. I den första rundan av auktionen har 14-åriga stoet Gatoucha van’t Roosakker sålts för 570.000 euro, drygt 5,7 miljoner, till tjeckiska köpare.

Hon är undan Atoucha van’t Roosakker som även är mamma till Electra van’t Roosakker, som tävlats upp till 1.60 av Janika Sprunger och Jos Lansink och Kaprice som vunnit 1.60 med Kent Farrington.

Luc Henry
Efter 25 år med avel säljer den belgiske uppfödaren Luc Henry alla sina hästar.

Luc Henry sålde också rätten att använda avelsnamnet Hero på auktionen, vilket inbringade 9.400 euro.

Flera föl såldes i den första auktionen, däribland Capriola e Comme il Faut, vars mamma Kassandra van’t Roosakker – som budas ut i den fjärde delen av auktionen – är helsyster med ovan nämna Kaprice och Zangersheidehingsten Kassander van’t Roosakker. Även Capriolas helbror Tip Top fick ett högt pris. De såldes för 55.000 respektive 40.000 euro.

I den andra rundan av auktionen var det ett av Gatouchas föl, Datcha Queen Hero Z (e Dominator 2000 Z) som betingade högst pris, 90.000 euro.

Datcha Queen Hero Z
Datcha Queen Hero Z

Idag börjar del 3 och 4 av auktionen, som fortsätter fram till 30 december. I den fjärde auktionen säljs Kassandra van’t Roosakker (se ovan):

Del 3 > > >

Del 4 > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.