SON'S PLEASURE VAN PAPINGLO hoppar och huvudbild vänster samt Norton VDL till höger

Unga hopphingstar tema för Trigons kommande auktion

Dags att skaffa en ung hopptalang lagom till Valborg? Holländska Trigon Auctions säljer en kollektion storhoppande och internationellt välstammade unga hingstar.

Dags för unghingst?

Den nederländska auktionen Trigon auctions startades under 2020 med några mindre kollektioner med högintressanta föl. Detta är en av de auktionshus som väljer ut ett ganska litet antal hästar till försäljning men urvalet är helt i särklass. Kollektionen av primärt unga hingstar ska säljas med start 23 april och de unga hingstarna visas utförligt på bild och film. För den som registrerar sig på siten finns även möjlighet att få se de olika veterinärintygen. Det finns en gradering av varje leds röntgenstatus på de flesta intygen, en del av hästarna har noteringar. Här gäller det för en köpare att kanske ta hjälp av en veterinär för att få en tolkning av vad fynden innebär.

De 14 hästarna är 3 år, och filmerna visar hästarna över hinder, lösa i trav/galopp, skrittade vid hand och filmade framifrån – de ger en bra information över hur benställningar och rörelsemönster är.

Sista dag för bud på talangerna är 28 april och kollektionen innehåller flera hingstar som synats och klarat sig till andra besiktning hos KWPN. Det borgar för att stam, exteriör och hopptalang varit god, kanske saknas lite prestationer på mödernet – KWPN är stenhårda på den punkten – det vi i Sverige skulle vara själaglada för håller inte i BeNeLux.

Blivande stjärnor till salu

Den flotta hingsten Son’s Pleasure van Papinglo med den ovanliga fadern Jon Pleasure van de Mispelaere (BWP f -09 e Bisquet Balou van de Mispelaere – Up Chiqui) från en mycket välmeriterad mödernelinje gick i februari vidare till flerdagarsprov i KWPN. Det betyder att han passerat det nålsögat både sett till hälso- och röntgenstatus, hästamningen är prestationsstark nog för KWPN, exteriören har fått godkänd och inte minst har han visat löshoppning som fallit den kräsna KWPN-nämnden i smaken.

SON’S PLEASURE VAN PAPINGLO

Norton VDL, en hingst med VDL-hästar i flera led då mormorsmor Byazinthe är halvsyster till hingstarna Ahorn, Denver och Farmer. Fadern Impressive VDL är en verkligt högrest herre med mycket hingstnärvaro som tävlats nationellt i Holland hittills.

Norton VDL

Nantender VDL, är en genuin VDL-produkt med två säkra förärvare i far- och morfarsledet med Harley VDL och Cardento. Han moder Jatendrie VDL fick sitt första föl med Nantender VDL, själv första avkomma till sin mor, och det kan vara ett skäl till att han själv fick stanna på andra besiktningen i KWPN:s selektering. Mödernet har prestationer först hos mormor Fatendri VDL som bara blir 11 år under året, hon är i gengäld halvsyster med just Impressive VDL och har flera ungs syskon som tävlar.

Nantender VDL

Länk till hela kollektionen

Samtliga hästar

Nehalennia KWPN S  e Carrera VDL u Diangella e Burggraaf
Ideal SF H  e Casall ASK u Hufonia e Diamant de Semilly
Neverland VDL KWPN H  e Chacfly PS u Hufonia e Cantos
Cobalt van’t Heechhiem Z ZANG H  e Cohinoor VDL u Darsina e Indoctro vidare till 2:a bes KWPN
Never Mind VDL KWPN H  e Comme il faut u Fancilcara VDL e VDL Zirocco Blue N.O.P.
Nelson S KWPN H  e Cornet Obolensky u Haifa Ludine S e Nabab de Reve
Dionte van ’t Merelsnest Z ZANG H  e Diamant de Semilly u Tialotta Z e Larino
Silence BWP S  e El Barone 111 Z u Grande Dame VDL e Toulon
Nevesto VDL KWPN H  e Etoulon VDL u Wiggy e Brugal VDL vidare till 2:a bes KWPN
Noah KWPN H  e Etoulon VDL u Jatendrie VDL e Namelus R
Nantender VDL KWPN H  e Harley VDL u B Dame VDL  e VDL Cardento vidare till 2:a bes KWPN
Norton VDL KWPN H  e Impressive VDL u B Dame VDL  e VDL Cardento vidare till 2:a bes KWPN
Son’s Pleasure van Papinglo BWP H  e Jon Pleasure van de Mispelaere u Quana One de l’Eaugrenee e Cento vidare till flerdagarsprov KWPN
Messi Z ZANG H  e Monti Obolensky u  e Kannan

 

 

 

 

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.