Foto: Houou Tomita

Belgisk topphingst till Lövsta semin

Den belgiska unga hopphingsten El Barone 111 finns tillgänglig för semin på Lövsta stuteri. El Barone är son till ingen mindre än Emerald, riden av förre världsettan Harrie Smolders.

Sjuårige WFFS-frie El Barone 111 var en av de mest populära unga avelshingstarna i Belgien under 2018. Han var också placerad i toppen av den belgiska hingstserien Pavo cup både som fyra, fem och sexåring. Han var också felfri i alla internationella starter under förra året.

– El Barone 111, som jag sett flera gånger de senaste åren, hoppar helt otroligt. Det intressanta är att se att några av de för den hopphästaveln allra viktigaste förärvarna återfinns i stammen samtidigt som han är den moderna typ vi behöver för dagens sport, säger Jens Fredricson, avelsrådgivare på Lövsta Stuteri i ett pressmeddelande.

Emerald

Emerald, riden av Harrie Smolders har bland annat länge varit ett lagankare i det holländska landslaget och samlat medaljer i både OS, Global Champions Tour och många femstjärniga grand prix-klasser. Morfar Libero H skördade mycket framgångar med Jos Lansink.

Semin

Lövsta meddelar att El Barone 111 kommer att verka i avel hos Lövsta Stuteris samarbetspartner Roshoeve i Belgien. Hingsten tävlas av Rachel Steffen.

– Vi är stolta att kunna erbjuda El Barone 111 i vårt program och våra svenska kunder kan se honom på våra hingstvisningar i Helsingborg sista helgen i mars och andra helgen i april på Lövsta Seminstation, säger Malin Cohlin, chef för Lövsta Seminstation i ett pressmeddelande.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.