Total Hope. Foto: Kim C Lundin

Bruksprovet flyttar från Flyinge

Det står nu klart att SWB flyttar Bruksprovet från Flyinge till Grevagården. Anledningen är försämrade villkor på Flyinge.

SWB kommer 2020 att arrangera Bruksprovet på Grevagården utanför Skövde och flyttar alltså från Flyinge, som aviserat försämrade villkor inför nästa år.

– Grevagården är en anläggning som är mycket väl anpassat till ett evenemang som Bruksprovet. Vi är också glada att kunna tillmötesgå många av våra medlemmars önskan om att flytta Bruksprovet lite längre norrut säger Olle Kindberg, ordförande i SWB.

Försämrade villkor i kombination med att flera medlemsföreningar länge önskat att SWBs evenemang ska arrangeras på andra platser i landet, gjorde att styrelsen för SWB beslutade att kontakter skulle tas med alternativa anläggningar utanför Skåne. Valet föll så småningom på Grevagården utanför Skövde, en anläggning som bland annat kan erbjuda tre ridhus, två utebanor, ryttarhotell och 200 fasta boxar i direkt anslutning till ridhusen.

– Grevagården har en mycket lämplig infrastruktur för Bruksprovet och kunde dessutom presentera en lägre prislapp, säger Helen Uddefors, VD för SWB.

Det lägre priset gör till exempel att SWB får ekonomiskt utrymme att sänka avgiften för de deltagande bruksprovshingstarna.

– Vi är jätteglada att Bruksprovet ska arrangeras här i Skaraborg och tror att det kommer att bli ett lyft för våra uppfödare i regionen, säger Håkan Blennow ordförande för Ädla Hästen i Skaraborg.

Grevagården är en väl etablerad anläggning med lång erfarenhet av såväl större tävlingar som bruksprov för andra raser.

– Vi ser fram emot samarbetet och hoppas kunna bidra till att utveckla Bruksprovet ytterligare, säger Lotta Wahlborg, ägare till Grevagården.

 

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.