Helena Torstensson med Balstakko Bruksprovsvinnare hoppning 2019 Foto: Kim C Lundin

Bruksprovspoäng klara – bruksprovsvinnare efter målfoto

AVN har nu publicerat bruksprovspoäng för de godkända hingstarna. Det ger ledtrådar till vad som hjälpt och avgjort till bruksprovsvinnarnas fördel.

Bruksprovsvinnare i hoppning blev redan godkände Balstakko 1368, en av de sista Baloubet du Rouet sönerna. Han segrade med ett hoppindex på 19,1 efter den formel som finns i SWB:s hingstreglemente.

Balstakko Foto: Kim C Lundin

 

Många hade Cardento-sonen Kintaro som favorit sett till hans exteriör och hoppinsatser med de båda testryttarna och egen ryttare. Han fälldes på sin skritt som bara gavs 6,5 samt endast 0,5 i härstamningspoäng, det innebar 18,8 i hoppindex. De två hingstarna hade samma totalpoäng för exteriör och hoppning, Balstakko några tiondelar bättre på gångarterna och Kintaro samma upp på testryttarna. Kintaro fick en 9:a av testryttaren Jennifer Fogh-Pedersen som även gav Ramsbergs Vincent L en 9:a. Det var de enda som delades ut av testryttarna.

Kintaro Magnus Österlund Foto: Kim C Lundin

Bruksprovsvinnare i dressyr blev Kane som fick ett dressyrindex på 21,9 hårfint före Vivaldon 1372 som slutade på 21,8 i sitt slutresultat. Vivaldon fick fina 43,5 poäng i exteriören medan Kane tog poäng på sina gångarter där ingen gångart fick under 9 i betyg. Vivaldon hade snäppet högre betyg för sin ridbarhet av testryttarna men där var det jämnt mellan samtliga godkända.

Florian Darcourt med Kane Bruksprovsvinnare dressyr 2019 Foto: Kim C Lundin

Samtliga omdömen och poäng för godkända hingstar hittar du här

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.