Championatsvinnande svenska avelshingsten såld till Marocko

Den 7-åriga svenska bruksprovs- och championatsvinnaren har sålts till marockanska ridsportförbundet för att ridas av deras kvinnliga VM-ryttare.

Den framgångsrika 7-åriga avelshingsten och tävlingshästen Ike 1348 är såld till det Marockanska ridsportförbundet och skall ridas av den kvinnliga VM-meriterade ryttaren Leina Benkhabra med sikte på kommande mästerskap.

Ike vann som 4-åring det Svenska bruksprovet i hoppning och segrade även i 4 årschampionatet vid Breeder och på Elmia. Under sin 5 års säsong var han 4a på Scandinavium och 2a på Breeders efter fina omdömen från testryttaren: VM guldmedaljören Jeroen Dubbeldam. Som 6-åring vann han återigen hingstarnas klass på Breeders och var därmed klar för Internationell start på Scandinavium i 7 års klassen 2020 vilket nu inte blir av på grund av att han redan landat i sitt nya hemland Marocko

Ike har även en del internationella starter och har representerat svensk avel på Zangersheide som 5- och 6- åring.

Han köptes in från Egbert Schep av Lena Zeiloth, Eklunda Stuteri tillsammans med Victoria Almgren i samband med KWPNs förbesiktning som 2,5 åring.

Ike har som 3-6 åring verkat i avel på Eklunda Stuteri och Victoria Almgren har utbildats och tävlat honom med stor framgång.

Ike har varit mycket uppskattad av stoägarna och totalt betjänat ca 300 ston via AI och TAI, hans avkommor ärver hans spänst och fantastiska galopp och han är bland annat far till 2019 års högst bedömda hoppföl Amorinas Booomerang e fina svårklass stoet Amorina riden av Niklas Jonsson.
(Amorinas Boomerang är inköpt av Eklunda Stuteri som hingstämne)

Ike Amorinas Booomerang
Amorinas Booomerang e Ike.

Pressmeddelande från Eklunda Stuteri och Victoria Almgren

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.