Foto: Fredrik Jonsving

Efter missnöjet: Breeders ändrar reglerna

I veckan drar Breeders dressyr igång och veckan efter blir det hoppning. Men det har varit mycket kontrovers kring årets upplaga. Missnöjet med Breeders rigida coronarestriktioner har dock fått arrangörerna att ändra reglerna.

När deltagarna insåg att man inte skulle kunna bo i sin lastbil vid tävlingsplatsen och att hästar som inte gick vidare måste åka hem blev det uppror i sociala medier. Det var också protester mot stängda läktare och upplägget för 4-åringarna som inte erbjuder någon uppvärmningshoppning eller consolation.

Men när Breeders nu drar igång i veckan har arrangörerna justerat reglerna så att man nu kan få el till lastbilarna, vilket tolkas som att man får bo på tävlingsplatsen. Om man kommer med en häst som inte går vidare måste man fortfarande lämna, men har man hästar kvar som gått vidare tvingas man inte köra hem.

De som kommer med en häst och inte går vidare får lämna. Men har man hästar kvar i matchen kan man inte förväntas åka hem.
Man kommer också att öppna läktarna för medhjälpare som hästskötare, hästägare eller uppfödare, men inte för vanlig publik.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.