Insider VDL som nybliven 5-åring under KWPN Stallion Show Foto: Kim C Lundin

Etoulon VDL får godkänd son i Sverige – Insider VDL till Gränsbo

Hingstsäsongen är i full gång och glädjande nog blir det påfyllning med hingstar stationerade i landet. Etoulon-sonen Insider VDL är på väg mot interimistiskt godkännnande av SWB.

Nere på kontinenten gör Etoulon VDL succé i både sport och avel. Han har enligt KWPN:s egen databas nu meriter på 1,50-nivå och tävlas av Jur Vrieling. Sonen Insider VDL med ett möderne från Corland kommer under Gränsbo Stuteris flagg och kommer att ridas och matchas av Magnus Österlund. Han är född 2013 hos R. Scheppink och J.A.J. Verschoor, var trea i premie-ringen under KWPN Stallion Show 2016 och har ett utmärkt flerdagarsprov från KWPN med hela 82,5 poäng. Som 5-åring representerade Insider VDL sitt hemmaförbund KWPN vid Unghäst-VM i Zangersheide där han gjorde två felfria rundor.

Insider VDLs moder Wianka är enligt KWPN:s databas avliden men hann lämna flera avkommor och göra ett väldigt bra stoprov. Hon är premierad prok EPTM (spr) Elite i KWPN efter ett stoprov med höga poäng där hon fick 8,5 poäng för teknik, ridbarhet, inställning och utvecklingsbarhet. Hon har lämnat Ziro Percent som tävlat 1.60-hoppning och  Forlan van den Sprengenberg som är på väg upp internationellt. Mormodern Non Stop G är premierad ster i KWPN. En halvsyster till mormodern har lämnat Centurion B i 1.60-hoppning. Mormors mor Alexas M har lämnat ett antal högt premierade ston i KWPN och fyra tävlande avkommor varav två internationellt.

Insider VDL tjänstgör via AI och TAI på Falbygdens stuteri.

Insider VDL som 3-åring i Foto: Kim C Lundin
Insider VDL under hingstklasserna på KWPN Stallion Show som nybliven 5-åring Foto: Kim C Lundin

Under Gränsbo Stuteris hingstvisning den 28 april går det att få se Magnus Österlund och Insider VDL live.

Insider VDL information från KWPN:s databas

Linjärbeskrivning av Insider VDL Exteriör Källa: KWPN Databas
Linjärbeskrivning av Insider VDL gångarter och hoppning Källa: KWPN Databas
Rapport från flerdagarsprovet för Insider VDL Exteriör Källa: KWPN Databas

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.