Conde nord med Jacob Nörby Sörensen, i Falsterbo respektive under GHS i år. Foto: Kim C Lundin

Gunnarlunda har sålt sin svarta stjärna

En av landets godkända hingstar och framgångsrika unghäststjärnor har lämnat landet. Ny ryttare blir en ung ryttare med en fot på båda sidor Atlanten.

Gunnarlunda, ägt av Patricia Florin och Bjarke Laustsen, med anläggning utanför Helsingborg har genom  ett antal godkända hingstar och tävlingshästar placerat sig ordentligt på kartan. Deras beridare Jacob Nørby Sørensen skördar många framgångar på tävlingsbanorna.

En av stallets godkända hingstar är den store svarte Conde Nord (DWB f -13 e Charmeur-Hohenstein, uppf Vibeke Bjørn Rasmussen) som tillsammans med Jacob vunnit och placerat sig i mängder av unghästtävlingar. Bland annat var han med i Breeders Trophy 2017, tävlande i SWB Stallion Trophy, och testreds av Charlotte Dujardin.

Nu  är hingsten såld till amerikanska ryttaren Lauren Asher som har sin bas i Nederländerna och Wellington, Florida. Lauren är 22 år men redan rutinerad, tävlar aktivt med Hønnerups Event. Hon köpte för några år sedan den danske hingsten De Noir, och är ägare till Vincent Maranello, nu kastrerad.

Lauren Asher med Conde Nord hemma i Holland. Foto: Privat

Conde Nord är på plats hos Lauren i Nederländerna och nu ska de lära känna varandra innan det blir vinterflytt till Wellington.

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.