nonsens, Diero Lux, Grevlunda, box

Hingstvisning via app

Norsk Varmblod arrangerar hingstvisning digitalt via appen Ridesum.

Vanligtvis samlas utställare och hingstar på Norwegian Horse Festival i Lillestrøm, men så är inte fallet i år. På grund av smittsituationen för både människor och hästar och ökade restriktioner kommer Norsk Varmblod bedöma hingstarna via live-streaming genom den svenska träningsappen och samarbetsplattformen Ridesum.

Nyligen beslutades det att hingstvisningen 2021 ska genomföras digitalt, medan årets unghästfinaler måste skjutas upp tills vidare. Hingstvisningen kommer att filmas i realtid enligt ett schema och det kommer att finnas en tvåvägskommunikation med Kåringsnämnden. Ägare och hingstar befinner sig på sin hemarena och domarna sitter på Norsk Hestesenter på Starum. De hingstar som blir godkända via den digitala visningen i helgen kommer att behöva visas igen 2022 på ordinarie vis när restriktionerna släppt.

Ridesum ger dig möjlighet att träna ”live” – eller i Norsk Varmblods fall, presentera hingstar live, vilket är ett måste vid utvärdering av en häst. Hingstarna kommer att utvärderas precis som de skulle vara vid en inspektion och ägaren kommer att få omedelbar feedback när utvärderingen sker live via videostreaming i Ridesum-appen.

– Jag tycker att det är fantastiskt att jag får möjlighet att visa hästar digitalt i år. Det är extra trevligt att det ska genomföras med hjälp av Ridesum eftersom det är en app och ett verktyg som är otroligt bra!, säger Camilla Therese Tafjord, dressyrryttare och uppfödare.

Camilla visar hingsten Soros Fellini på lördag via Ridesum. Dansk Varmblod 2017, Fürstenball x Don Kennedy.

– Vi upplever en mycket stor efterfrågan på våra digitala tjänster från det globala hästcommunityt, som också har drivits på av den pågående pandemin. Med Ridesum kan du träna och driva ditt företag var som helst, när som helst, säger Jenny Stråhle, vd och grundare av Ridesum.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.