Kannan-avkommorna Nino de Buisonnets och Molly Malone. Foto FEI

Legendaren Kannan har gått bort

Legendaren Kannan (Voltaire – Nimmerdor) har gått bort. Den 28-årige hingsten, som ännu var verksam i aveln, dog av en hjärtattack.

Kannan är framförallt känd för sina fantastiska avkommor inom hoppsporten. Han har i många år tillhört toppskiktet i avelsrankingen.Steve Guerdats Nino de Buisonnets och Bertram Allens Molly Malone är ett par av de mest kända. ,

Kannan vann fem-, sex- och sjuårschampionatet i Belgien. Som sexåring var han dessutom i final i unghäst-VM. Han var med och segrade i Nations Cup i Lissabon 2000 och 2001, då han dessutom var enda dubbelt felfria häst. Han tog bronsmedalj i Franska Mästerskapet 2003, kom tvåa i Nations Cup i Gijon 2004 och segrade i Franska Mästerskapet 2005. Han tävlades av Michel Hecart och Francois Mathy Jr.

Han gick tidigt in i aveln och har en makalös statistik som förärvare, med Tack vare en tidig avelskarriär parallellt med tävlingskarriären har Kannan lämnat otaliga tävlingshästar. Några av de många framgångsrika avkommorna är A Pikachu de Muze, Baldo S, Bridgit, Oh d’Eole, A Big Boy, Nino des Buissonnets, Quorida de Treho, Diva, Molly Malone, Albfuehren’s Paille, Toupie de la Roque, Symphonie des Biches, Quabri de l´Isle, Sultan du Chateau, Sherkan d´Amaury, Simba de la Roque, Romance du Criolo, Tarzan d´Ivraie, Tradition de la Roque, Séphora Sonzéenne, Sunshine du Phare, Tel Elu St Siméon, Thalis de la Roque, Toledo duPhare, Un de Chez Nous, Uhtope de la Roque and Uppsala del Cabalero.

Ägaren Groupe France Elevage meddelar att det finns fryst semin för ett eller ett par år framåt och varnar för att det förekommer bedrägerier med falsk Kannan-sperma.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.