Van Vivaldi 1286 och Tinne Vilhelmson Silfvén

Lövsta ställer in hingstvisning

Lövsta Stuteris hingstvisning i Helsingborg ställs in på grund av coronaviruset

Den 5 april skulle internationella topphingstar ur Lövsta Stuteris hingstprogram visas på Helsingborgs Fältrittklubb. Med anledningen av regeringens formella beslut att förbjuda sammankomster som samlar fler än 500 personer ställs nu hingstvisningen i Helsingborg in.

De senaste dagarnas utveckling av smittspridningen av coronaviruset samt regeringens formella beslut har lett fram till det här beslutet.

—”Det är självklart tråkigt att vi behöver ställa in vår populära hingstvisning i Helsingborg, som alltid är så oerhört välbesökt. Vi håller på att titta på olika kreativa lösningar för hur vi ska presentera hingstarna digitalt så att alla stoägare kan få chansen att bilda sig en så god uppfattning som möjligt om hingstarna.” säger Malin Cohlin, Stationschef Lövsta Seminstation.

Mer information om hur man kan ta del av den digitala presentationen av hingstarna kommer att ges inom de närmaste veckorna.
Huruvida hingstvisningen på Stjärnborg den 19 april kommer att bli av beror på folkhälsomyndighetens vidare rekommendationer och virusets utveckling framöver.

Lövsta Stuteri uppdaterar kontinuerligt hemsidan och sociala medier med den senaste informationen.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.