Mads Hendeliowitz, Malin Rinné, Fredrik Spetz, Emma Emanuelsson

Testryttarna klara för Bruksprovet – fyra svenska toppryttare rider

Med fem veckor kvar till årets bruksprov på Strömsholm står det nu klart att fyra av Sveriges skickligaste ryttare testrider hingstarna. På dressyrsidan sitter Mads Hendeliowitz och Malin Rinné upp på hingstarna, båda med tunga meriter från internationella mästerskap, hingstar och utbildning av unga hästar. Meriter från mästerskap har även Emma Emanuelsson som tillsammans med rutinerade och framgångsrike Fredrik Spetz kommer att vara avelsvärderingens förlängda arm när det gäller hopphingstarnas ridbarhet.

Testridningen går av stapeln fredagen den 5 mars och kommer att visas live via Equisport.tv.

Mer om bruksprovet finns att läsa HÄR.

Mer om Bruksprovet

Bruksprovet 2021 arrangeras 1 mars – 6 mars på Strömsholm. Arrangemanget kommer att anpassas efter Folkhälsomyndighetens restriktioner och riktlinjer som finns gällande Covid-19.

Bruksprov för hingstar är en avelsvärdering som genomförs varje år i februari/mars. I bruksprovet deltar hingstar i åldern 3-5 år och även äldre hingstar som uppnått bedömningsbar prestation på tävling eller vid utländskt bruksprov. När prövningen av hingsten är gjord tilldelas den vid godkännande en avelsvärdenivå och blir då godkänd för avel i SWB.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.