Foto Isak Rautenberg/Jönköping Horse Show, Catharina Hansson

Frågar man inget får man inget veta…

Björn Svensson | 23/11 - 2019

Frågar man inget får man inget veta. Är sanningshalten i svaret av intresse så måste man först fråga vem man ska fråga.

När man kollar i olika hästgrupper på Facebook så ställs det flitigt med frågor.

Frågorna handlar om diverse ridutrustning, klippmaskiner, foder, massage och lämplig alternativmedicin.

Jag läser ytterst sällan:

Vad finns det för tränare i xxxx området?

Jag tror att många skulle vinna på att ställa den frågan. En bra tränare/mentor kan förutom att hjälpa dig att bli en bättre ryttare svara på många av de frågor du ställer i diverse FBforum. En bra tränare kan hjälpa dig att välja lämplig häst. Den har förhoppningsvis en stor erfarenhetsbank när det kommer till utrustning, osv. Många gånger kan du säkert skippa en massage eller två och istället lägga energi, tid och kapital på att få hjälp med ditt markarbete.

En liten tankegång jag ville dela som du givetvis gör vad vill med.

Själv tränar och rider jag regelbundet med Fredrik Spetz, Malin Baryard och Emelie Broman Tegelberg.

Vår Tisdagsmorgon den här veckan spenderades i Malins ridhus. Privat är vi alla vänner men vid träning inser ni säkert att all form av eget ”veta bäst tänk” ödmjukt hängs av i dörröppningen på det Bayardska ridhuset.

Här följer ett försök att beskriva hur jag upplever Malins geniala sätt att göra mig till det bästa jag och mina hästar kan vara just nu.

Hos Malin gör man inte allt bättre. Man gör det bättre som måste bli bättre nu.

En sak i taget. Det viktiga först. Ofta upplever jag en dominoeffekt när jag varit där. Lägger jag fullt fokus på det hon säger brukar andra svårigheter lösa sig av bara farten.

Hon har en förmåga att se alla minus och alla plus. Sen bestämmer hon vilket minus man lägger vikt på att jobba bort. Det finns ju minus som man kan leva vidare  med tillsvidare om ett plus är så starkt så att det täcker upp för det.

 

If you want to be a lion, you have to train with lions. A lion doesn’t concern itself with the opinion of a sheep.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*