Njut av nuet, vi ser till att ni har en framtid!

Björn Svensson | 29/7 - 2019

Först och främst måste man väl börja med att ta av sig mössan, bocka och buga sitt djupaste inför Sveriges prestationer i nations cup!

Vilka maskiner till hästar och vilka ryttare vi har i Sverige som kan leverera så gång efter gång!

Helt fantastiskt att se men väldigt långt från min vardag. Mitt liv handlar inte om nu, det handlar om att skapa ett bra sen.

Fredrik Spetz frågade mig för några veckor sedan om jag överhuvudtaget var en tävlingsmänniska.

Just den frågan triggade mig till att helgen efter rida in 2st vinster, 2st andra placeringar och få något slags meetingpris…

Men är jag en riktig tävlingsmänniska?Spontant säger jag ja på den frågan. Jag älskar ju framgång och misslyckanden får mig att må fruktansvärt dåligt.

Om jag ser mig som en idrottsman är jag inte lika säker på. Jag ser mig mer som en coach för morgondagens stjärnor. Mitt jobb är att hålla hästens utveckling i konstant rörelse i rätt riktning. Framgång på tävling är ett bevis på att mitt arbete är på rätt spår.

Kanske innebär detta att jag inte är en riktig tävlingsmänniska? Jag kanske bara helt enkelt sätter enorm stolthet i ett väl utfört arbete?

Hur som helst, tävlingsmänniska eller inte så har jag introducerat tävlingslivet för 6 st 4åringar den här sommaren.  Mycket bygger ju på, som ni trogna följare kanske märkt är genomgående i vår unghästutbildning, att minimera risken för att något ska gå fel.

Målet är alltså att ge hästarna en positiv bild av tävlingslivet, och helst ska inga människor komma till skada när det sker.

Här är en liten film om hur vi går till väga.

Björn dom kallar det vlogg Svensson

Om jag spelar mina kort rätt idag så har du ett riktigt ess i rockärmen imorgon.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

1 kommentar på “Njut av nuet, vi ser till att ni har en framtid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*