Snart dags att börja där vi avslutade

Björn Svensson | 5/1 - 2019

Nu när alla börjar komma igång med träning efter julvilan är det högtid att ta tag i tävlingsplaneringen.

Ska man åka på roliga meeting på sommaren får man bita i det sura äpplet vi kallar lokalturné..

Björn domkallardetvlogg Svensson

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

3 kommentarer på “Snart dags att börja där vi avslutade

 1. Har du nått tips till häst som inte hoppar på tävling? Hoppar fint på framridning, men vägrar gärna ut sig inne på banan. Behöver inte vara nått särskilt ”tittit” hinder heller utan spelar liksom ingen roll så. Började tävla som 5 åring och blir 8 i år. Hoppar felfritt ibland men överlag stannar hon gärna. Hoppträning och i övrigt stannar hon väldigt sällan. Tog hjälp av en duktig ryttare som är unghäst beridare, men gick tyvärr inget bättre för henne. Blir så spänd inne på banan. Försöker åka på mycket p&j och till andra ridhus för träning.

 2. Hej! Har du något bra tips till häst som ej vill hoppa på tävling. Hoppar typ allt på träning osv väldigt sällan hon stannar. Men på tävling vägrar hon ofta ut sig. Klart man inte ska skylla på hästen men tog hjälp av en ryttare som tävlat upp till 150 samt haft mycket unghästar i träning osv. Men blev samma resultat med henne. Hoppar kanon på framridning och avspänt. Men blir så spänd inne på banan så blir svårt att få kontakt med henne. 8 år i år och började tävla som 5 åring. Ibland hoppar hon felfritt, men överlag blir det massa stopp. Försöker åka iväg till andra ridhus att träna och på p&j så ofta jag kan men då är det ju aldrig några problem. Förövigt lugn och ”cool” häst. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska för nästa steg.

  1. Som du redan gör. Jag tycker att det låter som att du har haft en bra plan. Fortsätt miljlträna och de gånger du eventuellt startar hoppa bara låga klasser.
   Men kom-ihåg att alla hästar vill inte vara tävlingshästar, precis som alla ryttare inte vill tävla.
   Jag hade ganska nyligen en väldigt lovande fin unghäst som vi sålde på hösten som 5åring till en ridskola.
   Han blev väldigt spänd med tävlingsmomentet och jag gjorde bedömningen att han aldrig kommer uppskatta att vara tävlingshäst, med mkt träning kanske acceptera. Men det är ju skillnad på att överleva och att verkligen leva.

   Lycka till med din häst och jag håller tummarna för att du kommer lyckas👍🏻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*