En långvarig kärlekshistoria!

Camilla Ivarsson | 2/11 - 2018

Tubular Bells, the King, Bellan, Tubbie, Lucky Seven ja kärt barn har många namn.

Jag får frågan ganska ofta om hur jag hittar mina hästar och jag brukar skoja och säga att de hittar mig! Men med Tubular Bells oftast kallad Bellan så letade faktiskt jag upp honom. Minns så väl den tävlingen i Karlstad som jag släpade med Johan till (då när han var nykär och åkte land och rike med mig). Vi kunde konstatera att min dåvarande älskade häst Lambrusco inte räckte till att konkurrera upp längre än till MSVB sen blev det svårt. Jag red flera PSG och INT1 men kunde inte nå prispallen. Då där i Karlstad så sa jag till Johan att tänk om där den hästen varit min och så pekade jag på en häst inne på banan som rörde sig magiskt men var lite för svår för sin ryttare. Jag utbrast ”Tänk om den hade varit min” Nykära Johan frågade då ”Hur menar du? Har det någon betydelse vilken häst du sitter på??” Japp svarade jag snabbt och berättade vad som krävs för att nå högre upp i klasserna och procenten så klart. Johan var redan då en lösningsfokuserad man så han sa bara ”Då får vi väl skaffa rätt häst till dig! Du förtjänar en chans som du sliter”. Ja jag vet att jag har en bra man och därav behållit honom i snart 20 år…

Jakten på den perfekta hästen tog fart och jag kontaktade Tyskland för det var väl där alla fina hästar fanns? Jag ville så klart komma åt det eftertraktade Sir Donnerhallblodet som alla pratade om. VHS band skickades från Tyskland och året var 2004 och OS i Aten pågick för fullt precis som mitt hästletande. Jag hade enligt mig själv en bra budget på 85 000kr och kände att jag för de pengarna skulle kunna hitta min GP häst. Jag hann prova en fd hopphäst vid namn Braveheart och jag föll pladask meeeen var han en GP häst svaret var nej..

 

Jag fick då tipsa av min medryttare på Lambrusco att hon hade en bekant som han en MEGA fin fyraåring till salu. Okej tänkte jag att innan jag drar till Tyskland och hittar min stjärna så kan jag väl kolla på denna superstar.. Sagt och gjort så bokade vi en lördagskväll i september för provridning. Jag kommer dit och är supertaggad tills jag ser eländet.

En stor ÄLG!!! Fattar ni hur Bellan såg ut? Stor som en älg och mager som skaftet på en sopkvast och dessutom ringorm och en avkliad man. Under sadeln fanns typ tre paddar för att sadeln inte skulle glida av den spetsiga ryggraden. Jag tänkte ”Jaha där rök den lediga lördagkvällen” ” Det får nog bli en sväng till Tyskland trots allt”. Av respekt för ägaren till Bellanså stannade jag och tittade på ÄLGEN. Ägaren Johanna var väldigt liten på denna stora häst och det såg nästan lite komiskt ut men samtidigt så såg jag små glimtar här och där i hans sätt att röra sig. WOOW tänkte jag där finns något i den där hästen som ser ut som framtiden! Jag satt upp och red några varv och var såld! ÄLGEN hade förfört mig! Ja så var det! Han tog mitt hjärta i samma sekund som jag satte foten i stigbygeln. Kunde detta var möjligt att jag hade hittat min blivande stjärna på Upplands-Bro ridskolan ca 5 minuter från Lejondal där jag stod uppstallad. Kändes nästan overkligt och omöjligt.

Jag kände mig vimmelkantig av denna häst och trots sin tomhet i blicken och magra kropp så sa han mig något… Där och då förstod jag att jag inte kan köpa häst utan att hjärta säger ja. Jag var dock klok och tänkte att någon duktig ryttare skulle få hjälpa mig och på den tiden så hade jag Märit Olofsson i stallet bredvid mig. Jag bad om hennes hjälp att utvärdera om Bellan var en framtidshäst. Märit hade på den tiden så mycket mer erfarenhet av kvalitetshästar än vad jag hade. Minns så väl hennes smile när hon red honom och sa woow Millan vilken häst! Men hon var också osäker på om han hade talang för till exempel galopppiruetter då hans galopp var enorm men svår att samla. Ja ja tänkte jag det får vi lösa på något sätt… För vi hade ett större bekymmer än så.

 

Johanna ägaren var benhård på priset! 125 000kr är det som gäller annars för det vara. Jisses tänkte jag hur ska jag få tag i de 40 000kr som saknas?! Jodå ser ni att jag levde ju med den där fantastiska mannen som jobbar med lösningsfokus. Under tiden Märit och jag testade Bellan så hade Johan någon spekulant på vår nyinköpta fina Volvo XC speciell edition Ocean Race! Hans plan var att sälja bilen och få loss pengar till Bellan och sedan köpa en billigare bil trots att han nyligen köpt sin drömbil! That calls LOVE!!

Pengarna var redo nu väntade besiktning av ÄLGEN! Glömmer aldrig när snälla, mjuka, artiga Bosse Sjöholm på Mälarkliniken frågade mig lite försynt ” Camilla tänkte du köpa denna magra sneda häst” Japp svarade då den liten sturska polisstuderande tjejen.

 

Nyfikna på fortsättningen på en solskenskens historia?

Kram Camilla

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här