Ingen vecka är den andra lik!

Camilla Ivarsson | 19/8 - 2018

Vilken vecka det har varit eller ja egentligen inte värre än alla de andra 32 veckorna detta året.

Veckan startade med besiktning av det fina 6 åriga stoet Månsagårdens Dixie. Hon har varit hos oss i några månader på utbildning för sedermera matchas till rätt ryttare. Utan ens annonsering så kom en ryttare från Umeå och provade henne och yes det sa klick med en gång! Dixie är en så härlig häst med mycket power och egen motor och vill alltid vara sin ryttare till lags. Hon dansade igenom besiktningen med röntgen och på tisdag kommande vecka lämnar hon oss för att resa till sin nya ägare i Umeå.

Vackra Månsagårdens Dixie e: Bluhorse Hotline- Jazztime

Tisdagen innehöll ridning av alla hästar på gården och foto av den nya snygga saluhästen Golden Ace är en 3 årig valack e: Sir Oldenburg- Bernstein. Han har tre riktigt bra gångarter med plus för sin balanserade galopp. En riktigt fin

Golden Ace e: Sir Oldenburg- Bernstein

framtidshäst! Mellan alla hästar som jobbas så är mitt kontor öppet och många samtal, mail, sms produceras dagligen. Noterade att med en kund på en saluhäst hade vi skickat 68 mail under några dagar till varandra!!! Helt galet men så blir det ibland.

 

Onsdag var det dags för den årliga stalltvätten, eller ja förra året blev det inget så nu var det stora stallet i rejält behov av en uppfräschning. 10 boxar fick sig en rejäl omgång med hetvattentvätten. Sååå sjukt fräscht allt blev efter 10 timmars skrubbande. Stallgolvet hade visst en annan kulör under all smuts. Vi har just nu två underbara praktikanter från Bollerupsnaturbruksgymnasium som kämpade på tappert.

 

 

Att få strö upp alla boxarna med nytt fräscht spån är en härlig känsla! För att inte prata om känslan att få sätta sig i soffan efter en hård arbetsdag som började 06.00 och slutade 22.00…

Torsdagen jobbades alla hästar ordentligt då de fick vila dagen innan eftersom vi alla skurade som idioter. Jag la lite tid på att fota min nya förmåga Zaccheus som ska upp med bild på hemsidan. Nu är han ganska solblekt men man ser ändå hans häftiga färg, svettfux de lux!

Zaccheus e: Bluhorse Don Romantic – Caprimond

Han kom hit som saluhäst i början på detta året men visade sig ha en god talang för skolorna ovan mark och att få ur honom dessa påhitt skulle ta lång tid och inte helt säker att han inte skulle skrämma eventuellt sin nya ryttare. Han har flera rävar bakom sina öron men väldigt söt vilket han så klart är väl medveten om…

 

Jag och hans dåvarande ägare beslöt att Zacce nog var en ”Camillahäst” vilket innebär att han behöver tid, tålamod och stort mod hos sin ryttare. Det är nog lite av min specialitet att bli med den typen av häst. Jag har aldrig haft möjligheten att köpa färdiga fina, enkla tävlingshästar. Jag får ofta köpa de som är istadiga och missförstådda för att få dem med mig och sedan är de beredda på att göra allt för att vi ska vara ett framgångsrikt team tillsammans. Rätt häftig känsla när manvunnit tillbaka hästens förtroende och tillit genom tålamod, analys och mycket kärlek!

 

Fredagen bestod av trimning av alla hästarna och lite filmklipp på den supersnygga utbildningshästen Calle som är i träning hos oss. Han är 6 år och e: Calido vilket är hoppstam men nu utbildas han för dressyr.  Visst är han läcker?

 

 

 

Jag ligger just nu i hårdträning med min Fabbe för att komma igenom ännu mer i grundsmidigheten. Han är en mjuk häst men kan spänna till ibland och då tappar vi elasticiteten och flytet i vissa rörelser. Film kommer så småningom hur vi jobbar med honom.

 

Under den senaste veckan så har då alla dessa 68 mail handlat om ingen mindre Zantos! I fredags firade vi med skumpa att jag har förmedlat första hästen till USA! Zantos är nu såld till Nordlander Dressage i North Carolina och lämnar vårt stall på tisdag för sin långa resa över Atlanten. Han är en helt underbar individ och vi hoppas att han kommer glädja sin nya ryttare i USA.

Helgen avslutades med att jag och en av min personal som heter Vilma lastade hennes häst Montana och min Zacce i lastbilen och åkte till Hässleholms ryttarförening för att tävla. Vilma har haft en önskan länge att få starta LA på sin häst. Nu gjorde de det med bravur och resultat blev 65,5% vilket är en otrolig utvecklig på dessa två månader de varit hos oss. Delade glädje är dubbel glädje!

 

Zacce skötte sig utmärkt och höll alla hovarna i marken och lät bli att visa magen för domaren.. Han ligger efter sin årgång eftersom han har haft annat i fokus. Nu handlar det mest om att få honom ridbar och att han lär sig tävla. Lite imponerad över att väl inne på banan så har han fullt fokus på mig och inte fjantar med att titta på domarbord eller blommor. En häst som är värd att träna vidare med. Resultatet blev en blåochgul rosett med fina 69,5 procent och god marginal till resten av startfältet.

 

 

Take Care!

 

Kram Camilla

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*