När stormarna viner men lugnet lagt sig

Camilla Ivarsson | 28/9 - 2018

Torsdagkväll och klockan har  hunnit bli 23.30. Familjen har krupit till sängs medans jag sitter och myser i soffan och försöker knåpa ihop salufilmer, bokföring ikapp med stormen som viner runt husknuten. Ärligt talat så njuter jag av denna stund på kvällen. Tystnad och min hjärna får jobba i lugn och ro. Jag blir sällan trött på kvällen utan snarare pigg och kreativ. Kanske jag ska ge mig på att skruva ihop soffbordet som min gulliga personal bärgade hem från Ikea igår?  Nä så pigg är jag nog inte trots allt:) Ibland är det skönt att bara få vara vilket jag som är hyperaktiv har svårt att hitta läget för. Jag tror min pigghet på kvällen/natten kommer från alla år som utryckningspolis. Dygnen bara flöt ihop och man kände sig smått jetlaggad hela tiden:

Hur som helst så var föregående vecka en bra och rolig vecka( i alla fall det mesta…). Det kom en ny saluhäst även denna vecka. Ett nioårigt vackert sto som ska utbildas av mig och sedan matchas för försäljning. Hon är verkligen en trevlig individ. 

Ofelia född 2009

Jag letar efter knapparna på vår häftiga saluhäst Colandro. Han är en stor fin KWPN  valack med resultat upp till PSG. Han kan det mesta till GP med sin ryttare och min uppgifter är att hitta knapparna och sedan matcha honom till rätt ryttare. Han har ett hjärta av guld och skulle aldrig vara fräck eller testa sin ryttare i något läge. Sådana hästar växer inte på träd. 

En liten filmsnutt på hans häftiga passage!

Jag är en väldigt positiv person och gillar att se saker och ting från ett positivt håll. Visst kan även jag deppa ihop men jag kommer oftast ur det på två sekunder. En sak som jag märkt är att många negativa människor sk energitjuvar söker sig gärna till mig!! Varför är det så?  Jag tor det beror på att i deras liv behöver de energi och de försöker sno min! HELL NOT!! Jag försöker rensa bort energitjuvarna BIGTIME!  Ebba vår dotter är en stor energikälla till mig och jag lovar att jag inte tar energi från henne utan vi utbyter energi! På bilden syns hon med min nya stjärna Zaccheus som hon har bestämt ska bli hennes childrenhäst om några år. Den som lever får veta…

                            Ebba & Zaccheus

I fredags fick jag det där samtalet som gör att man blir stel i hela kroppen och vill bara att personen i andra ändan ska säga ”jag skojade bara”. Tyvärr var det inte så utan min sambo Johans chef ringde och berättade att Johan var på väg med ambulans till sjukhuset och att de tyckte jag skulle komma dit. Allt snurrade i huvudet och jag for av hästen jag satt på och ropade på Sara och Vilma som jobbar hos mig att jag måste åka och lämnar er med allt. Sjukt skönt att ha bra folk runtomkring sig när sånt händer. Flög in på skolan och hämtade Ebba och sen fick min 17 åriga gamla Volvo jobba hårt på vägen till Malmö…

Johan mår efter omständigheterna bra och inga framtida problem ska finnas tack och lov. Jag vill verkligen ge alla följare en uppmaning! Var rädda om varandra, skiljs aldrig åt som ovänner och ta inget för givet!!

La familia❤️

På lördagen var både jag och Ebba anmälda till våra hemmatävlingar på Willands ryttarförening. Vi hade familjeråd och bestämde oss för att åka trots att Johan låg inlagd. Ebba och Holmgaards Domingo gjorde två magiska rundor i LB och LA. Hon segrade i båda klasserna på 75,5% samt 69,8%. Jisses vilket fokus. Efter prisutdelningen var det snabbt ombyte för Ebba och iväg på fotbollsmatch.

 

Själv så åkte jag snabbt hem och lastade av Domingo och in med Krut( Quo-Vadis) och Bodil (Månsagårdens Beauty) och tillbaka till Willands. Det var Bodils och min första start tillsammans och vi gjorde succé. Nästan 71% i LA och 66% i MSVC i storm och regn på tvären men ett kval till MSVB blev det. Bodil är en helt underbar häst med fantastiska kvaliteter men också a lady. Inte en dam som du kan sätta i ett skruvstäd.

Krut gjorde en fin skolrunda i MSVB på nästan 66% trots överladdad byten. Han måste förstå att det är jag som GER signal och inte han som ta egna intiativ. We keep up the good work!

Bodil & Krut och ett par skitiga ridbyxor:))

Till helgen ska Bodil och jag startar igen och hoppas så klart kunna sätta kval två för att gå vidare upp i klasserna. Så klart ingen stress men skönt att få det på plats och bara fortsätta henne underbara utveckling.

Håll gärna tummarna för oss!

Take care/ Camilla❣️

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*