Söndag söndag söndag!

Camilla Ivarsson | 12/8 - 2018

Ja vad ska man göra på en söndag om inte rida! Startade dagen 07.30 med att träna min fina Fabbe för tränare. Idag var det tufft men emellanåt en helt magisk känsla. Ni vet den där halvhalten i traven som blir en feeling att här kommer passagen att blomma ut inom kort. I just love it!!

Fabbe där den där coola killen i baren som försöker verka sval men egentligen är han den med sämst självförtroende som måste hela tiden imponera på brudarna. Fabbe kom till oss som saluhäst men då vid det tillfället hade vi fullt i stallet och kunde inta ta emot honom. Jag sa till min sambo Johan att jisses denna häst skulle jag själv vilja ha…  Han bara log och sa du har hästar så det räcker.

Fabbe heter egentligen Faustino SG I och är född 2009 e: Florencio- Arram. På bilden är det vår första tävling ihop för 2 år sedan.

Efter någon månad så hörde ägaren av sig och sa att han inte blivit såld och nu var det lite akut för ägaren skulle flytta utomlands inom kort. Så ett mycket nervöst samtal till mannen i huset och vet ni han sa JAAAA! Klart sjörövarFabbe ska flytta till oss. It was meant to be…Min drömhäst, högrest guldig fux med fyra vita höga strumpor. Kan det bli snyggare?

 

SjörövarFabbe in action

Fabbe var dock rejält tunn och omusklad när han kom och vi har och jobbar fortfarande stenhårt på att han ska må bra och muskla på sig mer. Det svåra är att han är en orolig själ och har svårt att koppla av i vissa lägen. Tack och lov så trivs han i sin stora hage och är ute så mycket det bara går. Han får dock sina dampryck och skrämmer livet ur personalen hahahaha. I nuläget tävlar vi MSVA:1 och vi måste bli mer stabila i allt och inte göra 15 ettor på medellinjen där det bara ska vara en halt.. Fabbe vill som sagt imponera i alla lägen. Han har en enorm vilja att jobba och försöker för det mesta göra sin ryttare till lags.  Vårt mål är så klart att nå Grand Prix men allt sker på Fabbes villkor och det får ta den tid han behöver på sig.

Resten av dagen har gått åt att rida ett antal hästar och sen skjutsade jag Ebba och hennes ponny Domingo till sleep over hos sin kompis Alice. Två underbara tjejer som delar hästintresset och mycket annat så klart.

Ebba & Alice med sina söta ponnysar.

 

Nu har mannen dukat fram lite god middag så dags att runda av en lång vecka med lite goda kräftor och smarrigt tilltugg! Vi hörs snart igen.

 

Kram Camilla

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*