Felicia Grimmenhag. Foto Catharina Hansson

2 vinster av 3 starter

Felicia Grimmenhag | 12/10 - 2020

Det är nu över ett år sedan Ramsay kom hem till oss. En häst som jag och Marie köpt tillsammans, då det var kärlek vid första ögonkastet. Jag är väldigt tacksam för att Marie vill vara med på den här resan med mig och t o m vågar köpa en häst med mig.

Ramsay är en väldigt känslig herre och det är en av anledningar till varför jag drogs till honom. Inför Paralympics drogs fokuset lite ifrån hans utbildning och mer fokus las på Tarot. Men efter Corona tog över, Paralympics ställdes in och vi (speciellt Marie) blev sjuka och sedan friska. Då bestämde vi oss att vi skulle fokusera med på Ramsay och börja tävla honom. Vi har fått fantastisk hjälp och i augusti startade Trams/Ramsay för första gången. Den som har tävlat honom heter Carina (Tarots gamla ägare) och jag är så glad att hon har hjälpt oss så mycket. Hon har sedan dess tävlat honom i september och oktober, i en Lätt A:1 & en Lätt A:3, och de vann båda klasserna vilket såklart är jätteroligt.

Det är svårt att säga just nu om Ramsay kommer vara redo för att konkurrera om en plats till Paralympics nästa år, och mitt fokus ligger fortfarande på att Tarot ska vara aktuell. Det vi just nu vill är att bara att han ska känna sig trygg på tävlingsplatser och tycka att det är roligt, och hittills har han skött sig som en stjärna. Vi får helt enkelt se nästa år vart det landar.

Jag tror det bästa konceptet är att skynda långsamt. Ramsay är e. Blue Hors Don Romantic ue. Michellino, f. 2012.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här