Bilen vill inte samarbeta

Felicia Grimmenhag | 23/4 - 2019

Nej, det är inte hästlastbilen som har gått sönder. (Som tur är)

Däremot så bestämde sig min personbil för att gå sönder förra onsdagen. När jag startade den på eftermiddagen så drog fläkten igång med ett väldigt drag och den gick inte att stänga av. Jag åkte med den ut till stallet efter att ha hämtat upp min mamma och när jag sedan stängde av bilen fortsatte fläkten att gå.

Vi ringde en kille som jobbar som mekaniker och han sa att fläkten ibland kunde stå ett tag efter man stängt av bilen. Men ni vet hur man känner sin egna bil, precis som att man känner sin egna häst. Man vet när någonting är som det inte ska vara.

 

Hur som helst slutade det med att min bonuspappa fick åka ut och hämta bilen och med hjälp av Maries sambo använda startkablar för att få igång den, då fläkten dragit ur batteriet. Han tog hem den och fick koppla ur batteriet vilket i sin tur drog igång larmet på bilen (då han låst bilen innan). Så han fick koppla ur batteriet och låsa alla dörrar manuellt.

När det händer förstår man hur beroende man är av sin bil, både i syfte av jobb men också att ta sig ut till stallet. Inte heller finns det så mycket lånebilar som kan möta mina behov, vilket i princip faktiskt bara är ett handreglage. Logistiken blir väldigt krånglig och jag måste luta mig mycket på andra då jag inte heller kan ta bussen eftersom den inte är handikappanpassad

 

Jag är duktig på att inte stressa upp mig över saker jag inte kan påverka. Men när det är många saker som påverkas av att man inte har en bil blir det såklart en frustration. Ni vet också känslan när det redan är många saker som går fel? Den känslan fick jag när bilen fick fnatt. “Inte en grej till”

Man förlorar mycket av sin självständighet utan sin bil, vilket säkert de flesta hästmänniskor känner igen sig i. Skillnaden är väll att man som “inte skadad” kan låna bil, vilket jag önskar att jag också kunde. Men det kanske kommer finns i framtiden, who knows?

 

Nu sitter jag bara och hoppas att bilen kommer bli klar den här veckan, så jag kan fortsätta leva som vanligt och ta mig ut till stallet själv.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här