Clinic och mer ansvar i stallet

Felicia Grimmenhag | 22/10 - 2018

Förra veckan var en tuff vecka. Inte som för er som läser såklart, ni hade nog mycket mer att göra än vad jag hade. Men jag har lite grann glömt hur mycket energi det tar när man läker. Speciellt när man gör så stora ingrepp som jag har gjort nu. Men jag tänker inte snurra in mig på det. För trots att jag kanske gjorde mer än vad jag egentligen orkade, så hade jag också väldigt kul.

Veckan började med en clinic med Mads Hendeliowitz på Stigsberg Gård. Där hade han med sig en av sina yngre hästar Autograph som han hoppas kunna ta sig till OS med. Vilket jag förstår när hästen började slappna av och bli riktigt lösgjord, vilken ”wow-häst”! Han fokuserade mycket på konsekvent ridning, varierad/anpassad träning till varje individ och hur man tar upp en yngre häst på en högre nivå. En härlig inspirationskväll.

Marie som hjälper mig i stallet i vanliga fall var iväg på konferens tors-mån så jag fick hjälp av min medryttare Sophie i stallet. Sophie klarar sig fint men när ”chefen” inte är på plats kickar mitt kontrollbehov igång och jag kunde inte låta bli att vara på plats. Jag hjälper till så gott jag kan men som ni vet kan det bli långa dagar i stallet, speciellt när två hästar också ska ridas. Det fick jag lite sota för igår och idag. Har haft ganska ont, men samtidigt var det värt det. Hästarna har varit superfina, vi (Sophie) har ridit dressyr, WE/hoppning, ute och joggpass. Tarot har haft lite spänningar i ryggen så han har fått tagit det lite lugnare.

Det enda negativa egentligen är att jag har mått ganska dåligt nu när jag har tagit bort morfinet. Haft väldigt svåra abstinensbesvär vilket jag inte riktigt var beredd på då jag inte hade det förra gången jag slutade med morfin. Men nu mår jag bra, förutom att man såklart har lite mer ont när man har tagit bort smärtstillande, men det blir hela tiden bättre och bättre.

Jag har även hunnit med att fira min bästa väns födelsedag där temat var maskerad. Var inte så nöjd med resultat men jag hade betydligt mindre tid än vad jag hade räknat med, well well.. Kul hade jag iallafall. Fixat naglarna har jag också gjort. De andra hade blivit groteskt långa. Fixa naglarna är något jag unnar mig. Går sällan till frisören, får massage eller andra grejer. Men jag tycker om att ha fina naglar, dock kan man inte ha för långa när man är stallet. 😉

Kan avsluta med att säga att jag faktiskt nu också börjar känna mig mer fylld med energi (haft en ordentligt vilodag idag) och jag börjar också känna mig mycket gladare. Ni vet hur det blir när man är trött och har ont, det är lite svårare att känna sig glad. Så jag börjar bli mer peppad och tar tag i allt som har blivit lite liggandes på hög. It´s mooonday!

Mycket bra lydnadsövning. Slalom, hinder, travbommar och ett ”L” som man ska backa igenom.

Något cartoonliknande.


Visst får man lite höstkänslor?

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*