Felicia Grimmenhag

Det går upp och det går ner

Felicia Grimmenhag | 5/5 - 2022

Ärligt talat så kan man säga att det mest går utför just nu och det känns som att jag och mitt team jobbar mycket i motvind just nu. Jag vet att det kommer att vända men utmaningen ligger i att hantera det. 

Jag lever och andas för min sport som är paradressyr och jag älskar mina hästar och allt som ingår i “paketet”. Allt jag gör handlar om att utvecklas som ryttare och kunna träna och tävla.

Under förra året så började jag och min häst Ramsay (f.12 e. B H Don Romantic ue. Michelino. uppf. Peter Ljungqrantz) att fungera riktigt bra tillsammans. Vi tävlade upp till LA på “vanliga” tävlingar och tog ett silver på para-SM, jag kände att det fanns mycket mer att ge. Hoppet började tändas för att testa Ramsay på de internationella banorna och ett litet hopp att kanske, kanske bli uttagen till WM i Herning började gro. Ramsay har jättefina kvalitéer och ibland när jag rider honom så är det magiskt och allt känns så lätt.

I slutet av november började det plötsligt bli problem i ridningen. Efter en vetcheck så såg man att han var lite trött i muskulaturen och vi påbörjade rehab med tömkörning, vattenband, equiband m m. I början av februari började vi rida igen och allt kändes väldigt bra, men efter någon månad så började han tyvärr bli istadig när jag red, han ville inte riktigt gå fram för mina hjälper. 

Efter ytterligare ett tag så började ridningen ändå fungera, i a f i en vecka ungefär. Plötsligt fick han vätskefyllda blåsor över kroppen som efter ett par dagar blev krustor som ömmade. Tyvärr gick infektionen slutligen ner i bakbenen som blev tjocka och ömma. Bara att vänta ut och börja om. Men nu började det gå riktigt bra med ridningen och jag började våga hoppas på att kunna tävla SM. Så en dag förra veckan när han var ute och skrittades för hand blev han rädd för något och snubblar så illa att han skrapar upp en ordentligt sår på framsidan av bakkotan. Tack och lov så bor vi tio minuter från Mälaren Hästklinik så det var bara att lasta och åka dit. Tur i oturen så var ingen led skadad, hem med tjockt bandage och en penicillinkur. 

Hoppet om SM börjar falna men är inte helt släckt. Kampen om att hitta ytterligare en tävlingskamrat fortsätter och till dess fortsätter jag att tänka positiva tankar. Jag SKA rida mästerskap igen.

musikhjälpen | Ridsport

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här