En paus från vardagen

Felicia Grimmenhag | 22/12 - 2018

Jag sitter just nu på tåget hem från Ljusdal. Jag har varit och hälsat på min faster och hennes familj vilket har varit skönt. Jag behövde det här miljöombytet och bryta vardagen lite. Det har varit en ganska tung höst med en läkande höft, ingen ridning, återkommande sjukdomar på grund av sänkt immunförsvar, stort inkomstbortfall och andra privata saker.

Bara att åka tåg är väldigt ovanligt för mig och utanför min komfortzon. Men det har gått bra bortsett från att jag tvingade min syster att springa till t-centralen för att sedan behöva vänta 20 min till avfärd, opps! Sedan lite ilska mot barnvagnar och resväskor men det hör väl till hela äventyret med tågresor?

I alla fall har vi haft några jättemysiga dagar utan någon form av stress. Sovmorgnar, kaffe, läsning, lek ut i snö, köra traktordäck bakom fyrhjuling osv. Jag har tagit fram paddan och svarat på några mail och skrivit ihop lite saker, svarat på samtal och organiserat när jag har känt för det. Att också inte behöva tänka på att laga mat, städa och allt det runtomkring har också varit väldigt skönt, då det är något som i vanliga fall tar väldigt mycket energi och tid från min vardag. Att få bli ompysslad är lyx.

Ibland försvinner familjen i allt vad som kallas satsning och jobb, vilket är ok ibland. Men som det ibland också är viktigt att prioritera för att hämta energi, känna kärlek och bara få ha kul. Jag har alltid trott att jag är en ensamvarg men jag är nog egentligen väldigt beroende av min familj. Jag ser det inte som något ”jobbigt” att åka och hälsa på far -eller morföräldrar, utan jag tycker det är väldigt mysigt.

Men nu kände jag att jag fick en riktigt försmak av vintern som komma skall ner till Bålsta. Uppe i Ljusdal har det kommit ordentligt med snö och kylan har kommit, tror det var 14 minus när vi kom dit. Snart är det väll dags även lite mer söderut. Kylan klarar jag av, det är all snö jag inte ser framemot. Men det är ju trots allt samma visa varje år så det är bara att bita ihop och köra på!

 

Det första jag ska göra efter jag har kommit hem är att åka ut till stallet och pussa på Tarot. Peace out!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här