Internationella diabetesdagen!

Felicia Grimmenhag | 14/11 - 2020

Internationella diabetesdagen! Varför skriver du om det Felicia? Jo, det här året har inte haft så roliga besked för mig personligen. Ett av de jobbigaste var när jag efter en längre tid mått väldigt dåligt och efter några prover visat förhöjda blodsockervärden. Man misstänkte att det var typ 2 diabetes och på grund av att jag var sjuk och Corona tog det några månader för vidare utredning. Till slut fick jag beskedet att jag har typ 1 diabetes, som jag kommer leva med för resten av livet. Beskedet var väldigt tufft och jag kände ”varför jag”?

 

Jag har tampats med att anpassa mig till en vardag där jag måste vara mer noggrann med vad jag äter, viktuppgång på grund av insulinet och att hitta en balans till resten av träningen. Jag känner mig som en olycksfågel, men känner också att vad världen än kastar på mig så tar jag mig igenom det. Man vet inte riktigt varför typ 1 diabetes drabbar människor, så svårt att avgöra varför det har drabbat mig.

 

Jag har även i år blivit diagnostiserad med en sköldkörtel sjukdom och endometrios, vilket också bidrog till att jag fick operera bort en cysta i början av året. Endometrios finns det så otroligt lite forskning om, så känner mig vilse i den diagnosen.

 

Vet inte riktigt varför jag skriver det här, men vet om att man kan vara en grym jävla krigare med både synliga och osynliga sjukdomar! Ville bara dela med mig av den inte alltid så vackra verkligheten. 🤗 Tack till all familj, vänner, sponsorer och såklart följare som stöttar mig i allt, det betyder världen!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här