Felicia Grimmenhag. Foto Catharina Hansson

Jag har glömt hur träningsvärk känns men känner mig extremt peppad!

Felicia Grimmenhag | 6/5 - 2020

Nu menar jag inte att jag aldrig får träningsvärk, det är klart att det fortfarande uppstår från hårdare ridpass eller pass på gymmet. Men när jag har skadat mig förut har jag alltid haft en inkörningsperiod för att vänja mig att sitta på hästryggen, komma igång  och se till att kroppen hänger med.

 

Efter att inte ha suttit på hästen på över en månad så kom jag för en vecka sen upp på hästen igen. Då tog jag det lite lugnt och skrittade mest runt (därför att jag fortfarande var trött), Följande dagar eskalerade det ganska rejält på en gång och det gav stora utslag under helgen.

 

Från att ha känslan att ha gått från 0-100 så har jag känt mig som en klubbad säl. Jag kommer inte ihåg senast jag var så trött, stel och öm i kroppen. Men det har ändå känts så bra att vara tillbaka på hästryggen. Så det är den bästa typen av ömhet och trötthet. Och äntligen börjar smärtan som lätt sätter sig i min rygg och kom under den här månaden, försvinna igen. Ridningen är den bästa rehabiliteringen.

 

En annan sak som man också känner är vilken nytändning man har fått i stallet. Alla grejer runtom bli plötsligt mycket roligare och man vill fixa allting. Saker man har skjutit upp görs med lätthet nu för att man t o m har saknat att spola av benskydden. 

 

Var hos Gunilla Byström i förrgår med Tarot då vi vanligtvis tränat för henne varannan vecka. Den här gången fick hon rida Tarot och lösgöra honom vilket kändes väldigt bra. Han har mest motionsridits och inte riktigt haft de lösgörande och lite hårdare dressyrpassen den senaste månaden. Även fast jag är en hyfsat duktig ryttare (får man hoppas) känns det bra att ändå få den hjälpen då jag har lite andra förutsättningar att få igenom vissa saker. Men det kan nog vara skönt för alla ibland.

 

Nu känns det som att min vardag börjar gå tillbaka till det normala och även fast jag inte har tappat rutiner att inne sittandet gjort mig galen. Jag har fått en nytändning och känner mig mer inspirerad än någonsin att göra vissa saker och testat nya saker. Något positivt har verkligen kommit med karantänen!

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här