Tre superbra ridpass och Escape Room

Felicia Grimmenhag | 28/2 - 2019

Jag känner glad nu, jag känner mig lycklig nu och det känns som om jag är på rätt spår.

Jag har nu haft de bästa ridpassen på flera månader, flera dagar i rad. Jag har kämpat ganska mycket med höften, både att få igång rörligheten mer och sedan smärtan. Såklart blir det bättre och bättre hela tiden, vart eftersom höften läker. Men i helgen kändes det bara helt fantastiskt.

Jag hade hjälp av en tjej som red innan som heter Pernilla, som värmde upp Tarot och såg till att han var riktigt lösgjord. Att sätta sig upp på en helt lösgjord häst gjorde ridningen 10 gånger lättare för mig. Att sitta upp på en häst som är stum i ryggen (innan han blivit uppvärmd) är inte de ultimata förutsättningarna så länge höften fortfarande läker och jag inte kan rida lätt. Så då kunde jag rida på ordentligt och verkligen träna de moment som behövdes.

Sista dagen red jag själv men då var han så fin i kroppen att det gick superbra ändå. Det tyckte jag var ett litet kvitto på att man ibland ska våga ta hjälp, för att skapa de bästa förutsättningarna. Det var bättre för både mig och hästen, och även Marie som fortfarande höll på och återhämta sig från influensan.

Jag har varit hästledig i två dagar, då min medryttare Sophie red honom i tisdags och han hade en vilodag igår. Så idag är det jag som hoppar upp igen.

Ibland blir man lite handfallen när man inte riktigt vet vad man ska göra när man inte åker ut till stallet. Men jag var faktiskt och tittade på lite golv och färger till min hall igår, och sedan åkte jag in till stan (Stockholm) och träffade en av mina bästa kompisar Felicia (Ja, vi har samma namn). Där började vi med att vi körde ett ”Escape Room” som är ganska populära just nu. Det var så jävla kul! Så fort det var slut ville vi köra igen, haha. Det är något man måste testa, vi körde på Fridhemsplan på St Eriksgatan.

Efter det gick vi och käkade middag på Austin Food Works, som hade riktigt goda hamburgare! För att sedan dra vidare och ta några drinkar på Orangeriet vid vattnet. En riktigt härlig kväll med massor av skratt och hemma vid 10-tiden vilket var helt perfekt.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här