Uppsittning efter TRE MÅNADER!

Felicia Grimmenhag | 27/12 - 2018

Nu har det äntligen hänt! Efter min operation fick jag konvalescens på tre månader och fick därför inte rida. Men igår kom dagen med stort D när jag äntligen satt upp igen. Det kändes så fantastiskt skönt att känslan inte går att beskriva. Det kanske inte var ett wow-ögonblick, eftersom jag mest skrittade runt och kände efter. Men det var verkligen som att komma hem efter man har varit iväg på en jättelång resa. Tarot var helt med på noterna och efter 5 min var det som att vi inte hade haft ett sådant långt uppehåll, utan att flöt på precis som det brukar. Något som skulle varit 10-20 minuter slutade i ett pass på 40 minuter.

Red även en kortare stund idag. Det är lite stelt och jag får lite ont efter, men av tidigare erfarenheter vet jag att det bara att pusha igenom försiktigt så kommer det gå bättre och bättre hela tiden. Det svåraste tror jag kommer vara att hålla mig ifrån att utsätta kroppen för onödigt mycket press i början, trav och galopp osv. Kände redan idag att jag gärna hade travat och testat men samtidigt lyssnade jag på kroppen och slutade när det började göra ont.

Många gånger har jag ifrågasatt mig själv om det här verkligen är det jag vill. Men när jag red runt igår och blev tårögd av känslan att vara tillbaka i sadeln igen så fick jag åter igen kvitto på hur rätt allt det här känns. Nu kommer vi skynda försiktigt, för vi har en tävlingssäsong att tänka på nästa år.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här