Utprovning av den framtida sadeln

Felicia Grimmenhag | 30/5 - 2017

I onsdags förra veckan så var Prestige uppe hos oss med min nya sadel. Anledningen till varför de var där var för att visa hur de hade tänkt sig, att jag skulle få testa att sitta i den och för att att kunna justera. Vi testade den på båda hästarna och det ska göras lite småjusteringar för att den ska sitta lite bättre på Tarot. Tarot har en ganska hög manke till skillnad från Fabbe som inte har en lika markerad manke, men som tur är har de liknande ryggar vilket kommer att underlätta väldigt mycket.

På sadeln hade de som kardborre på kåporna och där kunde vi flytta och justera hur vi ville ha stödet runt mina ben. Jättespännande men också lite svårt då man inte riktigt vet hur det ska kännas, om benen blir lite ”länge” när jag kommer ner i sadeln ordentligt osv. Men jag tror vi fick till det riktigt bra. Även handtaget där fram ska justeras och lite andra småsaker. Sen kommer den förhoppningsvis hit till Sverige igen från Schweiz om inte alltför lång framtid.

Tack till Equality Line och Ewa Cederlöf som gör det här möjligt! Jag hade ALDRIG någonsin dröm om att jag skulle få en helt egen Prestigesadel och dessutom en fantastisk och otrolig kompetent sadelmakare som ville hjälpa mig. Reudi Gerber och hans team har varit fantastiskt tillmötesgående och ambitiösa. Jag kan inte känna mig mer än tacksam, det är som en dröm som går i uppfyllelse!

På bilden är Prisca & Doris Gerber.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*