För mycket regn – ingen bjudning, ingen power!

Gästblogg: Sissela Smith | 29/8 - 2020

Hej från ett regnigt Norrköping!

.

Ska inte ljuga, fy vad tråkigt det blir när det ösregnar i flera timmar. Tappra funktionärer som jobbar på ändå. De flesta är ju ideella arbetare och inga tävlingar hade fungerat utan deras kraft.

.

Peter Lundström är helgens banbyggare (fantastisk om du frågar mig) och vår underlags-/traktoransvariga är Lennart Biewent. ”Lelle” brukar även hjälpa oss köra ner lastbilen till Spanien när vi tävlar där.

.

Idag hoppade jag Charmonix i ATG 150. Jag var lite orolig på grund av allt regn – och det regnade väldigt mycket! – då jag vet att hon är känslig för underlag efter mycket regn. Jag kände redan på framhoppningen att hon inte var förtjust och väl inne på banan sen så hade jag ingen bjudning, ingen power och svårt att reglera. Det gjorde att jag inte fick någon bra känsla och jag red mycket sämre på grund av det, så jag valde att utgå. Självklart tråkigt men jag känner henne, hon trivdes inte alls idag men vi tar nya tag imorgon.

.

Däremot älskar hon när det är 35 grader varmt så att man vill knappt vara utomhus – då trivs hon som bäst. Samtidigt har jag en annan ung häst som inte alls mår bra i sådan värme. Man lär känna sina hästar och det finns en charm i det med.

Gillar inte blöta banor!

.

Trots allt tycker jag att underlaget har hållit otroligt bra med tanke på all regn. Claes har ju kostat på ordentlig dränering och jag tycker det märks.

.

I stallarna är det alltid svårt när det regnar så mycket. Min hästskötare Emma har dock lyckats med den smarta idén att ha spånpellets och plast från balarna. Våra boxar är inte blöta alls, men då gick också Emma upp 06.00 imorse och förberedde inför regnet. Det gillar jag med Emma – hon gör alltid det lilla extra och ser saker i förväg. Hon lämnar inget åt slumpen.

Smart hack stoppar blötan.

.

Restaurangen här sköts av en restaurang i Norrköping och jag tror det uppskattas av alla att kunna köpa bra mat. Min chef Carin är ju noga med kost osv och både hon och Claes tycker det är otroligt viktigt att få tillgång till bra mat på tävlingar.

Imorgon är sista dagen denna vecka, hoppas på mindre regn!

(Nästa vecka fortsätter Norrköping Horse Show)

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.