”Försöker få hästarna på olika underlag för att göra dem hållbara”

Gästblogg: Sissela Smith | 23/10 - 2020

Hej igen!

En tid har gått senast jag sist skrev. Vi har bland annat tävlat elitserien i Mantorp med Åby RK och Breeders på Flyinge. Annars är ju tävlingsbiten lite seg just nu.

I Mantorp vann vi båda kvalen, jag hoppade Dior och Casemiro där och båda var felfria. Jätteroligt med ett gäng coola tjejer i laget detta år och om några veckor är det final i Strömsholm.

Emma och jag med 4 åriga Conspiciuos i Mantorp efter felfri 1m, känns lika kul som efter en GP runda. Finns nåt extra charmigt med så unga hästar.

På Breeders tyckte jag min häst 5-åriga Daquars Dream kändes riktigt bra och är en av de bästa hästarna jag har hoppat. Men domarna tyckte annat och hon fick dåliga poäng. Bedömning är svårt tycker jag på unga hästar och Breeders känns som en tävling där fokus är mer på uppfödarna och avel än ”sport”. Men Björn (Svensson, även han bloggare på Ridenews > > > ) vann vilket var jättekul eftersom jag vet hur mycket han sliter  – och han utbildar även CC’s hästar (Sisselas arbetsgivare) så då känns det extra bra!
Mina favoriter bland unghästtävlingarna är Champion of the Youngsters, Falsterbo och Elmia. Det finns så mycket för unghästarna idag så man får verkligen passa sig så man inte gör för mycket.

Emma och DD på fina Borebacka Gård som vi stod hos under tävlingarna i flyinge

Planen var nu egentligen att åka utomlands, träna för Rob (Ehrens) och tävla på Sentower. Men i och med att vågen ökas av covid-19 så håller vi oss hemma. Tråkigt, men min naprapat är nöjd över det i all fall med tanke på min rygg. Under kommande vecka har jag MR bokat och behandling. Jag har verkligen lärt mig en läxa att ta tag i skador i tid hädanefter och inte ignorera det. Lätt i en hästmänniskas värld eller hur? Men det går faktiskt sakta framåt, lite för sakta för min smak men bättre än tvärt om.

Casemiro spolas ben och borstas efter en regnig dag i hagen. För oss är det viktigt att hästarna får vara hästar och är ute om dagarna i hagar.

Nu när vi är hemma fokuserar jag mycket på att träna själv varje dag och oftast är på gymmet kl 06 innan stallet kl 07 för att lättare kunna rida och jobba. Sen har även hästarna fått mycket varierad träning, uteritter, styrketräning, galoppträning, markarbete mm. Försöker ofta få hästarna på olika underlag för att göra dem starka och hållbara i ligament, gaffelband mm. Något jag lärde mig mycket mer om under en av föreläsningarna hos ATG Hopp & Talang. Passade även på att träna för Rob när han kom till Strömsholm.

Charmonix får lite laser av Emma innan hon går in i boxen och vilar inför kommande dag

Vi har ändrat lite system i stallet där vi ska dra ner på hästar och personal. Vi är ju inget försäljningstall utan fokus ligger på att utbilda hästar mot hög nivå och kvalitet, så vårt fokus ska bli mer på det än kvantitet. Då får jag även mer tid för varje häst och Emma hinner med mer också. Min elev Tilde som jobbade hela sommaren beslutade att börja plugga distans och flytta hit för att jobba och utvecklas. Jag har ju alltid varit väldigt noga med att ha en utbildning så hon slipper inte plugget så lätt. Men Tilde är en ambitiös 17-åring och det känns jättekul att hjälpa henne.

Tilde som rider 4-åriga Cornets Revella och jag sitter på Casemiro.

Som avslutning måste jag visa er vårt senaste inköp, jag har längtat. Röda fina traktor tom. Är inte äldre traktorer så charmiga?

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.