”Nu är bekvämligheten över – Man måste våga att förlora för att vinna!”

Gästblogg: Sissela Smith | 30/8 - 2020

Hej!
.
Söndag och sista dagen på första veckan. Vädret är bättre och det tackar vi för – det mesta av utrustningen var fortfarande blött efter gårdagen!

.

Dagen blev väldigt bra! Charmonix var lite trött efter gårdagen och hade två nedslag på slutet, men var i övrigt mycket bättre än gårdagen. Känslan var bättre!

Casemiro var felfri! Han är normalt svår att svänga, men kändes mjuk när jag värmde upp inför omhoppningen, så då bestämde jag mig för att satsa. Normalt är jag rädd för att chansa – stabil, felfri och lagom fort brukar vara mitt kort och det räcker till att bli ungefär 2:a – 5:a. Men nu är bekvämligheten över! Man måste våga att förlora för att vinna, som Fredde Jönsson en gång sa till mig på tävling. Idag satt den på första försöket med Casemiro och vi vann 1.45 Grand Prix! Det kändes riktigt kul och allt satt perfekt. Casemiro har jag ridit sedan han var 6 år så det känns extra varmt i hjärtat.

Sedan packade vi ihop och fixade lastbilen. Vi har hela 15 minuters resa hem! Så vi behövde inte stressa – superskönt.

.

Min hästskötare Emma har haft en lugn helg med bara två hästar, så vi har hunnit ta gemensam lunch och fira segern lite, vilket är trevligt. Har vi många hästar är hennes fokus på hästarna och jag eller Carin ger henne lunch och snacks i stallet. Jag tycker att det minsta vi ryttare kan göra är att se till att de som tar hand om våra hästar och sliter hela dagarna i stallet får ordentligt med mat och energi. Är det nåt jag har lärt mig från Emma, så är det att det är små saker som att få uppskattning som betyder mest för henne, inte alltid summan på lönen.

.

Imorgon ska jag på check med min rygg och se hur många hästar och starter jag får godkänt att få tävla nästa vecka! Då är det mer fokus på unga talanger.

.

Vi hörs!

 

Emma och vår extra hjälp Sandra! Hon bor i Norrköping och rider på Åby har hjälpt oss i 4 år när vi behöver en extra hand.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.