Ojdå

Hanna Berg | 25/4 - 2019

Var tar tiden vägen? Fullt upp men ändå mindre att göra…

Sen förra inlägget har vi hunnit med och tävling igen , i söndags och tisdags. Blandade resultat. Lite stolpe ut med 2 av dom, jätteduktiga förövrigt , stjärnan går till Hebe Pooh som gjorde sin andra hela fälttävlan, slutade precis utanför placering, skötte sig exemplariskt hela tävlingen. Med tanke på en del olika diskussioner om tävla hästar,  så kan man då veta att Hebe kvalade på minimum i höstas till fälttävlans bereders för 4 åringar,  hennes första hela fälttävlan var breeders. Sen dess har hon inte tävlat förens nu. “Just saying”, skynda långsamt.

Igår var Yogi här och vi tränade inför Badminton. Som några vet och för er som inte vet så ligger terrängbanan ute online. Så igår byggde vi upp likande linjer som man tror blir svåra.  Bland annat en spets , höger sväng till dike , höger sväng till spets. Spetsar som är 90grader. Kommer film. Ska bara hitta mitt tålamod att ladda upp dom…..

Även grav till räcken/stockar som står snett och som ryttare måste välja vilken av de 5 hinderna.

Lilleman var superladdad och jättefin.

 

Idag var vi och tränade dressyr för Andrew Fletcher. (För er som ej vet OS-dressyrdomare etc…google it) Fler bra tips och råd. Tex hur jag ska rida in rakare då Lilleman har smal bog jämfört med höfterna så jag måste verkligen ha koll på bogarna så de är på plats annars luras domarna av att han ser sned ut.

Och att jag bara ska köra på för det ser stabilt och prydligt ut. Men måste vara MER självsäker !

 

Imorgon  är en lugnare dag, även om större delen av dagen går åt att rida och fixa. Förbereda. På tisdag smäller det. BADMINTON.

Jag har ännu inte fattat. Alla säger wow. Det är så sjukt stort. Jag tänker att ja det är det, det är Badminton, det är stort. Det ska vara stort. Bring it on.

Hoppas få tid imorgon för mer updates. 🙂

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Allt-i-allo

Hanna Berg | 19/4 - 2019

I veckan fick det bli en runda till en bygg/hus alltiallo affär, popnitar och tång för att fixa en mellanvägg i ena lastbilen.

Lagat en boxvägg och som drogs sönder i stallet….snart har vi alla typer av verktyg i lastbilen…

Sen blev det stop i både lastbilsvasken och toan vi använder i stallet.  Bara och försöka hitta en affär med avloppsrensare. Det var inte enkelt.

Och igår är det nog dags för duschen..😂

Glamorösa livet.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

En väldigt kall men kul helg

Hanna Berg | 17/4 - 2019

Burnham Market hela helgen som var.

Kallt som f*n. Ingen el. Oklart varför. Ville man ha skulle man säga det men ändå fick man inte det. – grader på natten , 4 dagar…iskalla vindar…frusna delux. Tur vi har diselaggregat….
Middag, från vänster Sebstian, Ella,  Disa, Jenny, Jag och Malin. MammaBerg är fotograf.

MEN Bossanova började tävlingen med 75.5% i dressyren 💪👏👌fortfarande lite spänd i hoppningen 2 bommar ner, men mkt bättre än sist. Felfri terräng. Slutade 8a av 37 starter. Ett riv mindre och vi hade haft 2a platsen… 😎😁


 

Frank fortsatte dagen i 3* med dressyr, en laddad sådan, blandade 8or och 4or, blev 60.5%. Det var laddat.😂

Lilleman gick dressyr dagen efter , velade länge mellan kandar och vanligt tränsbett.  Men efter kollat film på hur känslan såg ut var det enkelt. Kandar. Av någon anledning gillar han kandaret, han ser mjuk ut i hela kroppen, rör sig bättre, håller mellan traven och ökade galoppen på Ett helt annat sätt. Och han skummar i munnen. Det blev ett bra program. Bättrade på siffrorna, jag var lite ringrostig efter vintern. 69% blev resultatet. Mkt bättre än förra året så nu hoppas vi det inte bara var tur 😂

Och på söndagen var det då hoppning och terräng för Frank och Lilleman.
I England kör man tex hoppning vid ett klockslag och sen ca 1h efter terräng. Så Frank gick först,  ett riv sen felfri på hinder i terrängen. Hans andra start i 3* tävling. Håller han bara nerverna i styr så gör han allt sååååå enkelt. ❤❤❤
Lilleman satte ännu en nolla i hoppningen. Felfri terrängen på hinder,  dock tidsfel, planen var inte så mkt tidsfel men planen var inte heller att rida på max då vi har Badminton framför oss och detta var Lillemans första tävling för året. 💪👍✌👌😎

Lång helg mer mkt dötid? Långhelg men ingen dötid….en terrängbana är ca 3.5km….den gick jag 7 gånger… backe upp backe ner och om igen 😎😁 fanns inte en plan yta någonstans,  inte ens på dressyrbanan.

Hemma igen och Internet är segt, det får jobba vissa dagar extra mkt.
Vi laddar om och för oss redo för nästa helg, och även tävlingsdag mitt i veckan nästa vecka 🙂

Lite bilder från Burnham

 

 

 

Lillemans maskot ❤

fler bilder och filmer på Facebook Hanna Berg 🙂

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Värmen är tillbaka

Hanna Berg | 11/4 - 2019

Solen har hittat tillbaka! Ella är sommar klippt – check

 

Frank checkar utsikten över terrängbanan.  😍

 

I tisdags hoppade jag Lilleman, Frank och Bossa för Fredrik, inför helgen. Dom var väldigt fina. 🤩😍 Just ni sitter vi i lastbilen påväg till Burnham Market där Lilleman ska gå 4*, Frank 3* och Bossa 1m.

Min största rädsla för det här med att köra på fel sida, är att när jag kommer hem igen ska komma ihåg att köra på rätt sida…😂

Lilleman i tisdags för Fredrik 😍 🔥🦄👌

 

 

Lina och Hebe lär sig  hoppa ner hopp i vattnet. Jag har ofta “draghäst” när de nya ska lära sig. Häftigt hur de ser och lär av varandra. Hebe har gjort det lite oftare än Lina. Bägge är så fina 🤩😍👌🦄

Nu hoppas vi få komma fram till Burnham utan för mycket försening…..stor motorväg hjälper inte här….stop….kör….stop…kör 😂😎👍

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

2a tävlings helgen

Hanna Berg | 8/4 - 2019

Lång helg är slut, heldag i fredags på Grand National Ladies Day. Wow.  Så mkt folk. Vilken fest.

Disa, jag,  Malin Josefssons,  Therese Viklund och allas vår Håkan Crantz.

Fotot togs av mamamBerg

 

Disa och jag gick all in med hatt och klänning. 😎

Hästarna fortsatte med eller utan jockey.  Efter målgång i detta loppet så fortsatte 2 hästar ett halvt varv tills de blev stoppade.

 

 

 

 

I lördags åkte vi på fälttävlan för de yngre hästarna. Disa med sin Elliot och jag med Bossanova. Bossa slog till med en fin dressyr på 70%, (här har dom alla små klasser på 20×40 dressyr bana, 15cm högt gräs, medel linjen är inte svår att hitta, det är en djup stig. Vitt staket? Ja i hörnen och någon m vid varje bokstav. Det går , vi är nog bara lite bortskämda…)

I hoppningen blev Bossa lite spänd, som ni kommer se på bilder så är det massa tält runtomkring. Aldrig så mkt utställare och folk på våra tävlingar hemma i Sverige. Hur lyckas dom här? Så mycket folk, mat och utställare….på en liten tävling…hur gör dom?

 

I terrängen var hon den tiger hon är, hoppar allt hon ser. Öronen spetsade och vill bara framåt.

Väl hemma så kom Håkan och gick igen 3 av hästarna som inte hade tävlat. Lite middag på puben i byn, en riktig liten mysig lagom brittisk pub. Perfekt.

Igår söndag var det Franks tur, mkt bättre dressyr än förra helgen. Domaren var dock lite snål med poängen till alla i klassen. Men känslan är viktigare ibland (oftast).

Hoppningen, 2 ner, vi måste träna att hoppa på gräs med ler mark. Punkt. Det märktes idag att framhoppningen hade haft 1000 hästar , och även så inne på banan, även om 4 av 11 hinder var ändrade. Första gången jag får trycka på framåt på honom, fastnade lite i en sväng och kom då lite nära in på en oxer och sen blev det lite för positiv ridning på 5 steg in i en räckes kombination…

I terrängen var han super. Man bara njuter av turen.

Igår fick mammaBerg vara kvar “hemma” och hjälpa Håkan med de andra 3 hästarna. Innan han tog flyget hem till Sverige igen.

Lärdom : även om gps säger en viss tid  till tävlingsplatsen, så tar det aldrig det. Snarare 1-2h längre. Igår var det tur att jag sa vi tar 30min till godo. Vi kom fram när vi ville. Men det tog 2h istället för 1h 20min…hem igår tog det nästan 3h…och det mest fantastiska i köer? Det händer inget!!!! Folk kan bara inte byta fil smidigt nog, det bromsas hit och dit. Good!!!! Ligg inte i snabbfilen om du inte tänker köra snabbt. Ligg då i någon av de andra 4 filerna! Gärna närmst kanten. (Där vi ligger). Problem solved.

Hemma så fick Lilleman ett lätt pass. Hade svårt val,  paddock, ridhus, terrängbanan..  ja det blev terrängbanan,  hoppade inte utan bara joggade runt,  backe upp backe ner o lite vatten.

SEN FICK ÄVEN VI (Även om nätet är så där och det hängde sig lite) KOLLA GÖTEBORG HORSE SHOW! WOW. Så häftigt. Så coolt. Så jävla bra!

 

Idag måndag var det söndag för oss. Städa ur efter helgen, både hos hästar och hos oss. Vi bor ju då i lastbilen. Liten yta på 3 Pers. Men men. “Så länge det finns hjärterum så finns det stjärterum”. Kanske kan hända att det kommer en bild på lastbilen. Ska bara städa lite….och snabbt fota isåfall…

Varit inne på engelsk “Harald Nyborg/ jem&fix” och skaffat lite verktyg för att laga lite små saker….händig som man är…😎✌ se om jag lyckas….

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Regn, shopping & galopp

Hanna Berg | 4/4 - 2019

Idag blev en sådan dag när man egentligen bara vill dra täcket över huvudet.  Konstaterat att “delvis skurar” i England betyder “regn hela dagen, med delvis ösregnsskurar/himlen öppnar sig “.

Efter vi släppt ur hästarna och fixat stallet så körde vi till Oxford, med ett mission, hitta hattar till galoppen i morgon. Hittade inte någonstans i tisdag. Hur är det möjligt i “hattlandet”

Men idag gick vi på ett par snygga hattar direkt! Info, hattar är dyra saker. Och hur ofta använder man det egentligen?!?!?

Aja det blev varsin, det blev först kolla pris och sen utseende.

Sen hade vi ju visst hamnat i ett köpcenter. Så där fanns ju jättemånga affärer….Så då var vi ju tvungna att kolla runt lite…. rea på Sarah….primark….en shopaholic vet hur man känner sig då….

 

Hemma igen så blev det på med regnkläderna och ut och rida…

Lina och Lilleman vände redan vid boxarna 😂

 

Dagen till ära, jag lagade mat.

Imorgon ska vi rida varsin häst och snygga till oss innan vi köra strax efter 7… 😎😱

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Fel fel fel

Hanna Berg | 3/4 - 2019

Bilden blir också på fel håll.

Kör på fel sida.

Sitter på fel sida.

Växlar med fel hand.

 

Idag har vi hyrt en bil som vi ska använda när vi kör till Liverpool på fredag för att kolla på galopp, ladies day grand national. Så ikväll ska vi kolla vad vi har för kläder , saknar vi något har vi i morgon på oss att fixa det. 😂

Där borta ska vi möta upp Therese Viklund, Malin Josefsson och chefen (för dagen) Håkan Crantz. Håkan är även vår fysio till hästarna. 😁👍 Dom som vet vem Håkan är vet att han älskar galopp och han tycker vi måste se ett riktigt lopp när vi nu är i England. 😀

Så på fredag blir klänning och “hög”klackar….man fick inte gå i jeans och gympaskor…😱😎

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Rutiner

Hanna Berg | 1/4 - 2019

Nu börjar vi komma in i rutinerna.

Imorgon är det en vecka sen vi åkte. Och imorgon kommer Yogi och har träning med oss.

I fredags fick alla utom Frank hoppa lite terräng. Det tyckte dom var jätte jättekul!

Stona, Hebe, Bossa och Lina har blivit väldigt tajta.

Igår diskuterade vi att här hoppar Elliot  nog inte staket. Nej,inte deras, men vårt för att dela av så Lilleman inte ska föräta sig som en shetlandsponny..

Lina får hjälp hur hon ska ta sig över graven 😎


Hebe hoppar coffin, dvs stock-grav-stock kombination.

Bossa älskar det.

 

Frank fick trimma dressyr, då han gjorde årets första start igår.

Kortfatta av gårdagens, laddad i dressyren, och här i England har man de lägre klasserna på korta banan, dvs det blev sväng sväng och sväng, med en häst som inte ville vara rak utan mest samlade sig, så blev det mycket energi som gick till spändhet. Så inget topp resultat. Hoppningen ett retligt riv, annars använde vi energin på rätt sätt där. I terrängen så lekte vi runt, fortsatte jobba med lydigheten, Frank sa MER FRAMÅT, jag sa LUGN. Han hade kunnat gå 15 rundor till 😂

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Framme 😍

Hanna Berg | 27/3 - 2019

Gräset är grönt. Solen skiner. Fåglarna kvittrar. Utsikten fantastiskt. Något mer?

Jo kanske, det kommer fler bilder på var man kan rida. Finns allt 😉

 

Vi har framme vid lunch idag, nu är alla och allt på plats.

utsikt från stallet
Den bonnatös jag är så noterar jag alltid när rapsen blommar. = sommaren är nära

 

Hästarnas boxar, de gillar dom och att ha koll på varandra, de blir så tajta på en sånhär resa.
Ella känner sig som hemma

Alla hästarna har åkt väldigt bra. Såklart lite trött och stela. De flesta har aldrig åkt så långt. Men har man 2 som är rutinerade så håller dom lugnet. 👍

 

Nu vila och “chilla” i lastbilen 😍 lång dag med jobbiga fransmän och olyckor på vägen som förlängde restiden….

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Vi kom över…..men

Hanna Berg | 27/3 - 2019

Sammanfattning :

Strejk vid färjan. Ticket Office var trevliga och hjälpte oss. Franska tull/polisen var allt utom trevliga. På rent jävelskap förbjöd dom oss att åka i “fastline” även om “reflexgubbarna” och dom som sitter i bordercontrol säger emot tullen och att vi har rätt. Inget viva la france här idag för oss.

Glöm att vara trevlig. Fram med papperna. Säg vad du ska göra. Gör det.

För liv.  För ingen bryr sig om du får stå där i en evighet med djur på lastbilen ändå. OCH ingen har koll även om de säger att de har det. Kaos.

Nu närsom iland i England.

Namnet på båten var ju komiskt.

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.