2a tävlings helgen

Hanna Berg | 8/4 - 2019

Lång helg är slut, heldag i fredags på Grand National Ladies Day. Wow.  Så mkt folk. Vilken fest.

Disa, jag,  Malin Josefssons,  Therese Viklund och allas vår Håkan Crantz.

Fotot togs av mamamBerg

 

Disa och jag gick all in med hatt och klänning. 😎

Hästarna fortsatte med eller utan jockey.  Efter målgång i detta loppet så fortsatte 2 hästar ett halvt varv tills de blev stoppade.

 

 

 

 

I lördags åkte vi på fälttävlan för de yngre hästarna. Disa med sin Elliot och jag med Bossanova. Bossa slog till med en fin dressyr på 70%, (här har dom alla små klasser på 20×40 dressyr bana, 15cm högt gräs, medel linjen är inte svår att hitta, det är en djup stig. Vitt staket? Ja i hörnen och någon m vid varje bokstav. Det går , vi är nog bara lite bortskämda…)

I hoppningen blev Bossa lite spänd, som ni kommer se på bilder så är det massa tält runtomkring. Aldrig så mkt utställare och folk på våra tävlingar hemma i Sverige. Hur lyckas dom här? Så mycket folk, mat och utställare….på en liten tävling…hur gör dom?

 

I terrängen var hon den tiger hon är, hoppar allt hon ser. Öronen spetsade och vill bara framåt.

Väl hemma så kom Håkan och gick igen 3 av hästarna som inte hade tävlat. Lite middag på puben i byn, en riktig liten mysig lagom brittisk pub. Perfekt.

Igår söndag var det Franks tur, mkt bättre dressyr än förra helgen. Domaren var dock lite snål med poängen till alla i klassen. Men känslan är viktigare ibland (oftast).

Hoppningen, 2 ner, vi måste träna att hoppa på gräs med ler mark. Punkt. Det märktes idag att framhoppningen hade haft 1000 hästar , och även så inne på banan, även om 4 av 11 hinder var ändrade. Första gången jag får trycka på framåt på honom, fastnade lite i en sväng och kom då lite nära in på en oxer och sen blev det lite för positiv ridning på 5 steg in i en räckes kombination…

I terrängen var han super. Man bara njuter av turen.

Igår fick mammaBerg vara kvar ”hemma” och hjälpa Håkan med de andra 3 hästarna. Innan han tog flyget hem till Sverige igen.

Lärdom : även om gps säger en viss tid  till tävlingsplatsen, så tar det aldrig det. Snarare 1-2h längre. Igår var det tur att jag sa vi tar 30min till godo. Vi kom fram när vi ville. Men det tog 2h istället för 1h 20min…hem igår tog det nästan 3h…och det mest fantastiska i köer? Det händer inget!!!! Folk kan bara inte byta fil smidigt nog, det bromsas hit och dit. Good!!!! Ligg inte i snabbfilen om du inte tänker köra snabbt. Ligg då i någon av de andra 4 filerna! Gärna närmst kanten. (Där vi ligger). Problem solved.

Hemma så fick Lilleman ett lätt pass. Hade svårt val,  paddock, ridhus, terrängbanan..  ja det blev terrängbanan,  hoppade inte utan bara joggade runt,  backe upp backe ner o lite vatten.

SEN FICK ÄVEN VI (Även om nätet är så där och det hängde sig lite) KOLLA GÖTEBORG HORSE SHOW! WOW. Så häftigt. Så coolt. Så jävla bra!

 

Idag måndag var det söndag för oss. Städa ur efter helgen, både hos hästar och hos oss. Vi bor ju då i lastbilen. Liten yta på 3 Pers. Men men. ”Så länge det finns hjärterum så finns det stjärterum”. Kanske kan hända att det kommer en bild på lastbilen. Ska bara städa lite….och snabbt fota isåfall…

Varit inne på engelsk ”Harald Nyborg/ jem&fix” och skaffat lite verktyg för att laga lite små saker….händig som man är…😎✌ se om jag lyckas….

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.