Nytt Englands äventyr

Hanna Berg | 24/3 - 2019

15h left for take off.

Imorgon måndag börjar ett 2 månaders äventyr för team Berg.

Förra året när jag var med i ATGs hopp och talangprogram fick jag tips av Yogi Brisner att åka över till England för att träna och tävla på nya platser. Det blev ett super upplägg och iår får jag möjligheten att göra det igen.

Stora målet med England är att rida Badminton. Tävlingarnas tävling. Tävlingen man drömmer om att få rida. Nu är den nära.

Vi kommer stå uppstallade på Attington utanför Oxford, där irländska fälttävlansryttare Austin O’Conner driver sin verksamhet. På anläggningen finns allt. Yogi och Fredrik (förbundskapten) Bergendorff har nära dit för att hjälpa mig med träning.

Med mig har jag min headgroom Disa Ottosson och mammaBerg 🙂
Vi kör över med 7 hästar, den ena hästen ska flytta till England och får lifta med oss dit.
Med för att träna och tävla är:

Quite Survivor 14år (Lilleman) uppfödd av Sara Janson & mamma Anette Berg och ägs av Mathilda Berg

Franky Boy 9år , uppfödd av Stefan Frank och ägs av mig själv.

Lina 6år uppfödd av Lena och Staffan Hammarskiöld och ägs av Hammarskiöld och Berg

Bossanova 6år , förra årets vinnare i 5års breeders. Uppfödd av Camilla Christensen och ägs av Janson Automation

Hebe Pooh 5år, uppfödd och ägs av Stall Pooh Charlie Johansson

Disa har med sin egen häst Elliot.

Mer presentation av hästarna kommer nog under resan.

De senaste dagarna har gått åt att packa…handla…städa….packa…fixa…laga….städa….packa….och där emellan jobba…

Alla hjälps åt, oavsett ålder. Här Arvid och morfar Tony

 

Igår lördag åkte de 3 sista unghästarna hem. Kvar på gården blir hälften av hästarna, så My och Rebecca som ska turas om att sköta allt här hemma, har fått lite färre hästar iallafall. Dom får äran att städa och tvätta stall och göra iordning betena för unghästarna som ska släppas.  Kanske lite taskig och lämna allt åt dom, men de som känner mig vet att jag hade helst gjort det själv, så jag kommer väl bli en jobbig chef på distans.

På alla ”lappar/info” som skrivit tills de som ska jobba och de som står uppstallade står längst ner ”jag är bara ett telefonsamtal eller sms bort”.

Jag har lite ångest över att jag ska ha för lite och göra. Hallå…..6 hästar…halvtidsjobb ju…eller så är det lite resfeber….

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.