Min rosa outfit 👍 Hästen på bilden är Bossanova, 2018 breeders vinnare för 5åriga fälttävlanshästar. 
Foto Pontus Hugosson

Skåne kommer till Stockholm

Hanna Berg | 28/11 - 2018

Hej alla där ute i hästvärlden!

Hanna Berg heter jag, 31år gammal och fälttävlansryttare! Riktigt hästnörd – äta, rida, sova – repeat. 💪🦄😁

Jag och mitt team finns i Skåne, norr om Kristianstad. Där bor och driver jag mitt företag på vår föräldragård. Mitt stall team till vardags består främst av Disa och Emilia, som hjälper till med ridning och stallarbete. Mamma och pappa som hjälper till med gården (en gård har ju ALLTID en massa saker som ska fixas). Jag gör dock mycket själv, traktorförare i blodet, händig. Definitivt inte teknisk!! Så stort kryss i taket för att detta gick att publicera. Jag tänker ibland snabbare än vad jag skriver och då kan det bli på ”redig” skånska också. ”Di sajer ja pradar britt” Tur det blir mest text och att autocorrect hjälper till…. 😂

För att inte skriva en hel bok här i början av bloggandet, så kommer jag dela upp blogginläggen.

Vi börjar såklart med Friends! 

För två år sedan red jag Friends på min första häst Quite Survivor (Lilleman). Fantastiskt publik. Coolt. Häftigt. Så sjukt roligt. Vi bägge njöt av att få galoppera runt. ”Lilleman” får i mår vara hemma och vila, då han har välförtjänt vila efter ännu en fantastisk säsong. 💞

När detta publiceras så har vi redan hunnit smygträna lite inför tävlingen mot hoppryttarna. Och vi är påväg eller har kommit upp, nu jäklar ska vi vinna över hoppryttarna i den där ride&driven.

I måndags hoppade vi lite inomhusterräng för ”Janne” Jan Jönsson i Flyinge. Allt för att hästarna som ska gå inomhusterrängen ska kännas så förberedda som möjligt. Våra hästar är ju inte riktigt vana vid så mycket publik! Men på något sätt känns det som att de trivs att visa upp sig. Vi har alla 4 svenska ryttare som ska rida valt hästar vi tror passar väldigt bra för uppgiften, hästar som är väldigt hinderkloka och som bör klara av atmosfären som blir, det är så häftigt med publiken som hejjar, wow vad mkt folk. Och så roligt att få visa upp vår mångsidiga sport! Även om det bara blir en 3e del av den. Men dressyr och hoppning blir det tillräckligt av där uppe ändå 😉 och så stora banhoppningshinder vågar vi inte hoppa…😎🙈

Jag rider i år Jagular Pooh, min andra häst. Jaggen är 10år, e Jaguar Mail – Electro, uppfödd och ägs av Charlie och Magnus Johansson, även känt som Stall Pooh. Jaggen som vi kallar honom till vardags är en lite mindre modell på häst, som älskar att få vara i centrum. Han är nog en av världens snällaste hästar, man kan göra vad man vill med honom, sålänge han får vara i centrum. Och när han inte får det så bokstavligen skriker han. Hans mamma lärde aldrig honom att gnägga. Verkligen skriker. Så förlåt alla som fått stå ut med det på tävling och i före byggande inför Friends. Sålänge han har en kompis så brukar han vara lugn dock. Jaggen är kanske inte den snabbaste på långa galoppsträckor, men han vänder snabb och vill vara felfri ! Så om jag bara styr och rider ordentligt så kommer han göra allt vad han kan för mig.

Slår ni på tvn och kollar på oss på torsdag kl 20.30 svt play eller svt24, så är det jag som är den där rosa färg klicken. Tröjan som jag bor i😎 (lugn den finns i andra färger på Nobel Outfitters uk.) Det där ”rosa” började med ett par boots 2014… Sen blev det mer och mer… Och mer… Jag har lovat mina groomar att det inte ska bli mer. Det är tur dom finns, för de säger ”stop Hanna, nu räcker det! ”… ibland.

Foto Jonna Larsson, maskot från min tisdags hoppgrupper

Jag ska (med hjälp av Disa och Mammaberg) försöka hålla lite update under Friends här på bloggen.

Min rosa outfit 👍 Hästen på bilden är Bossanova, 2018 breeders vinnare för 5åriga fälttävlanshästar.
Foto Pontus Hugosson

Ser ni mig och undrar något, bara stoppa mig. Ser jag frånvarande ut, så är det bara jag som inte är så van vid så mycket folk. Bonnatösen från Skåne har kommit till storstan. 😎💪🚜🦄

Hoppas vi ses där uppe! 😁

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.