Unghästar och Julmingel

Hanna Berg | 7/12 - 2018

 

Jaggen i Friends

Vi kom hem från Stockholm. Utvärdering av dagarna där: häftigt med så mycket folk, gött att vi vann över hoppryttarna (som får hem och övningsköra, speciellt Fredde) och vi kör hellre lastbil i Paris än Stockholm.

 

Som jag nämnt i min intervju med Kim när vi var i Friends så har jag två fantastiska tjejer, har förvisso flera fantastiska människor runt mig. Men till vardags har jag Disa och Emilia. Disa är inne på sitt 4e år hos mig. Emilia kom som praktikant från Bollerup i våras, släppte tillbaka henne för att ta studenten och jobba klart där hon jobbade, sen fick jag henne att stanna hos oss. 😎

Delar av teamet. Från vänster Pappa Tony Berg (obs! Han är ovanlig att få med på bild), Emilia och Disa. Jag och Jaggen.

Tillsammans hjälps vi åt med alla hästarna på gården. Just nu har vi mycket unghästar inne, 2.5 åringar, 4åringar, 5åringar och sen alla åldrar upp till Vincent 27år.

Totalt 16st som ska ridas + Disas och Emilias egna. Som tur är går några av de 2,5-åringarna på vila snart. Jag tog in lite fler unghästar nu under hösten/vintern då de äldre hästarna har/haft vila, några ska fram till nyår, medans Breeders hästarna som fick vila direkt efter breeders är precis lagom igång till min inomhusterräng som jag har hemma i helgen.

Disa med ”Bella” Querciabella CJ, sto f.16 e. Bengt Nabab, u.Chianti CJ ue. Canterbury – Aura-Lee KLT-Platini VDL uppfödd och ägs av Caroline Jeppsson

 

Det blir en helg med julmys och terrängridning inomhus. Från de allra minsta till de äldsta. För alla som vill testa på (Som oftast i början inte tror det ska gå, men det gör det) Miljöträning. För de mer rutinerade är det fokus på sits, följsamhet och vägval. Självklart kommer det ett Luciatåg också 🙂

Förra årets minsta Lucia, Ella. Foto Elin Troedsson

Emilia startar julmyset igår kväll med pepparkakor. Det var dock samma visa som alla andra år. Var är pepparkaksformarna. Dom ska vara här. Men nej. Och tillslut jodå..

Emilia bakar för fullt

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.