Helgens starter, GBG kval och annat kul

Janelle Larsson | 3/2 - 2019

Torsdag:

Gustav hoppade en 1,20 och var felfri, jag fick en väldigt bra känsla och han kändes lugn och fin. Nöjd med rundan 🙂 Sture hoppade första klassen för i år, en 1.30 och var nolla han med, vääääldigt pigg! Efter tävlingen åkte jag hem och red Baltimore, Thelma & Barolo.

 

Spånig och glad 🙂 Livsnjutare deluxe

 

Fredag:

Det blev en tidig morgon då Gustav hoppade första klassen, 1,25 , rundan kändes lite mer stressad än dagen innan och hamnar på rutinkontot. Bitar av rundan kändes han väldigt fin, så det tar jag med mig! Vi var klara tidigt så efter det åkte jag till skolan för två lektioner, skönt att slippa missa mer än nödvändigt, mycket plugg nu i tvåan 🙂 Efter skolan åkte jag två rundor till ridhuset, så red jag Sture och Barolo under tiden Annah longerade Thelma & Baltimore.

 

Lördag:

Planen var att Gustav skulle hoppa en 1.30 , men jag valde att ge honom en vilodag och starta på söndagen istället, jag joggade honom lite lugnt och sen fick han chilla i hagen. Innan vi skulle dra, hann jag med att rida Barolo och Thelma och Alicia red Baltimore! Sture och jag hoppade 1.45 , Kraft Young Rider Cup kvalet, han var nolla i grunden och var såååå fin och fräsch. Tre noll0r blev det till omhoppning där jag var en. Fick en snabb tid men hade ett nerslag. Man måste satsa ibland 😉 Dessutom behövde jag träna på att rida lite fort. Jag slutade hur som helst på en andra plats vilket innebär värdefulla poäng till Göteborg!! Efter tävlingen fixade jag och Annah allt inför söndagen. Tömde lastbilen, fixade hästarna och putsade all utrustning.

 

Söndag:

Imorse var vi uppe tidigt, Gustav skulle hoppa en 1.30. Han kändes mycket lugnare och mer på plats idag. Men vi har fortfarande en del att jobba med, vi fick ett nerslag. Vi behöver helt enkelt bli mer samspelta, lära känna varandra och samla på oss en massa rutin. Jag är väldigt nöjd med Gustav i helgen och tycker det ska bli väldigt roligt att jobba vidare med honom 🙂 Sen åkte vi hem för att hämta Sture (Så skönt med bara 10 min till tävlingen!!). Hoppade vår andra 1.50 som vi var felfria i och slutade på en fjärdeplats. Så det kan jag inte vara annat än nöjd med. Jag är så oerhört glad och tacksam för denna hästen. Han är verkligen helt underbar och har en så go inställning. Känns skönt att ha en häst jag känner mig så trygg med som honom när det är dags för större och svårare uppgifter. Trots en redan lång dag så var den inte slut ännu… Jag och Annah åkte med två hästar till ridhuset så jag fick klart dem också. Så skönt nu i efterhand men just då ville man bara in och lägga sig på soffan med ett stort täcke och kolla serier haha.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Veckan framöver och helgens tävling!

Janelle Larsson | 29/1 - 2019

Hej på er! Veckan har redan börjat, så jag är lite sent på det som vanligt, men vi kör på en liten inblick i vad denna veckan har att erbjuda.

Måndag: Igår hade jag faktiskt en hästfridag. Det kan behövas ibland. Mamma linade istället Thelma och Julle red Baltimore. Gustav fick en välförtjänt vilodag. Kiropraktorn (Katja) kollade på Sture och Barolo. Båda var fina och Sture kändes bra och redo inför årets första tävling. Skönt när allt är som det ska. Utöver det var det skolan från 08.10 – 15.00 (suck). Men tiden gick ändå helt ok snabbt.

Tisdag: Sitter fortfarande i skolan och håller för övrigt på att somna! Slutar snart och då är det hem direkt och rida som gäller. Jag ska rida Sture och Gustav och förbereda dem inför helgen. Sture ska gå ett lite lättare pass, jobba på att få in högersidan. Det är vår stora svaghet. Gustav ska gå ett lite hårdare pass. Träna övergångar och att ha honom framme för skänkeln samtidigt som han håller sig lugn och avslappnad. Han är så rolig att rida och sjukt samarbetsvillig. Julia ska hjälpa till idag igen då jag inte hinner rida alla. Så hon får rida två också. Antagligen blir det Thelma och Baltimore.

Onsdag: Imorgon är det träning som gäller. Markarbetespass för Sofie med Sture och Gustav. Så vi får se vad hon har planerat. Hästarna är så sjukt pigga nu så ett bra träningspass innan tävlingen passar perfekt! Förhoppningsvis får jag sluta 14 och då hinner jag rida 1 innan. De som inte går får antingen linas av mamma eller Annah. Eller om jag har tur hinner kanske någon av mina fina vänner jogga dem lite :)) Just nu har vi någon häst för mycket för vad jag har tid med… Men vi jobbar på det. Dock hade det verkligen inte fungerat utan all hjälp jag får. Så tack för det!!

Torsdag: Torsdag är första tävlingsdagen så ingen skola. Gött:). Sture går en 1.30 som uppvärmning och Gustav en 1.20. Dem kommer ju vara lagom pigga hehe. Får se vad jag gör med de andra 3 den dagen. Lär rida minst 2 av dem om någon kan köra mig. Men det får vi lösa. Så det blir väl en ganska chill dag.

Fredag: Då tävlar jag bara en klass. Gustav i 1.25 kl.8 på morgonen:) Men det är ändå skönt att bli klar i tid så har man hela dagen framför sig. Har egentligen bara två lektioner i skolan och börjar 10. Så tänkte försöka hinna till andra lektionen iaf. Det är så skönt att ha tävlingarna såhär nära. Bara 10 min hemifrån så man blir lixom inte bunden bara för att man ska tävla. Sture ska joggas lite denna dagen. Får se hur mycket han behöver gå. Beror på hur galen han kommer vara haha.

Lördag: Gustav går 1.30 och Sture 1.45 GBG kval. Förhoppningsvis går kvalet bra så slipper jag kanske rida sista. Har ridit 2 kval än så länge. Första vann jag och andra blev jag typ 9.a så några poäng har jag med mig. Samma sak här, får se hur många jag hinner rida utöver de som ska tävla. Men mitt fokus kommer att ligga på tävling och främst GBG kvalet denna dagen. Wish me goodluck!!!

Söndag: Gustav är klar för helgen då och Sture ska hoppa 1.50 GP om allt känns bra. Har hoppat en 1.50 innan i Herning 3* med 8 fel. Så jag satsar bara på en fin och stabil runda så får vi se hur långt man kommer på det.

Så det är hur min vecka ser ut! Hade ni varit intresserade över att följa med lite under helgen genom fler uppdateringar? Isåfall skriv till mig på Instagram DM. Vi seees

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

2018, Ett bra år!

Janelle Larsson | 18/12 - 2018

Året börjar gå mot sitt slut och tävlingssäsongen för min del är avslutad. Hästarna har fått välförtjänt vila och jag åker på semester till Dubai om 1 vecka!!! Tänker jag efter så har 2018 varit ett bra år. När det är tävlingar var och varannan helg under säsongen glömmer man ofta att stanna upp och bara njuta och reflektera över sina prestationer. Eller jag är i alla fall sjukt dålig på det… Men nu när ännu en säsong är avslutad och planen inför 2019 redan börjat diskuteras så har jag reflekterat.

Detta var mitt första år som satsande junior och jag har fått uppleva så sjukt många roliga äventyr. Allt ifrån första gången i Scandinavium under Gothenburg horse show, till internationella tävlingar i Belgien, Holland och Frankrike, flera nationshoppningar, mitt 3: EM (dock första på junior), SM, 1.50 debut, Scandinavium kval, ny häst och mycket mer. Årets höjdpunkt var utan tvekan EM. Hela sommaren gick åt till att träna och förbereda mig på alla möjliga sätt. Jag skulle INTE lämna något åt slumpen. Jag sa till mig själv och teamet att mitt mål var att ta mig till final. Gjorde jag det ville jag bli top 10. Såklart ville jag vinna, men jag var också tvungen att tänka realistiskt. Om någon hade sagt till mig där och då att jag skulle bli 5:a hade jag tvekat. Det är så sjukt mycket som måste vara på plats för att få ut bästa möjliga prestation av både häst och ryttare. Men så blev det. Trots att jag nådde mitt mål och lite till var jag så sjukt besviken att jag bara var 4 fel ifrån en brons medalj. Gick in i sista finalrundan och och hade råd med 4 fel men slutar med 8 fel. Det är så sjukt små marginaler i denna sporten. Den besvikelsen där och då går inte att beskriva. Klart jag var nöjd med en 5:e plats men som den tävlingsmänniska jag är blir jag aldrig helt nöjd.

När jag tänker tillbaka på den prestationen idag så är jag nöjd. Över 100 st deltog och jag slutade på en 5:e plats. Det är jag ändå stolt över. Mest stolt är jag nog över Sture. Som han kämpade och så samspelta som vi var är en stor nyckel i framgångarna vi åstadkommit. Nu ser jag fram emot vad 2019 har att erbjuda och hoppas på att några av mina nyare och yngre hästar kan följa med på alla roliga äventyr.

Bildbomb från 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

1

1 kommentar på “2018, Ett bra år!

  1. Jättebra blogg! Har två frågor , är inte du 02 elelr har jag fel? Blev lite fundersam när du skrev att du går i 2:an haha💕💕 och min andra fråga är hur lång är du?? Kraam 🐴💋

Välkomna!

Janelle Larsson | 2/12 - 2018

Välkomna, välkomna, välkomna! Som mitt första inlägg som bloggare här på Ridenews tänkte jag köra en liten presentation av mina hästar.

Just nu har vi 5 hästar hemma i stallet + några unghästar här och där haha. På vardagarna får jag till stor del hjälp med ridningen då jag går i skolan. Nu på vintern är det extra jobbigt när det blir mörkt innan jag ens har hunnit ut från skolan vissa dagar typ… Dessutom har vi inget ridhus. Men det funkar! Så när jag går i skolan nu på vintern försöker jag rida 2 hästar om dagen och sen kanske mamma longerar någon plus att min kära kompis (shoutout till Alicia haha) ofta hjälper mig att rida en eller två när hon kan. Känns så gött att ändå ha någon som verkligen hjälper mig så mycket och som jag dessutom har kul och kan prata med. För vissa dagar har man verkligen noll motivation att gå ut i det kalla vädret. På helger och sommaren rider jag så många jag kan och hinner. Okej till presentationen då! Vi börjar väl med stjärnan i stallet!

Staralme ESC Z (Sture) 12 år gammal. Han är en sån speciell häst med en stor personlighet och ett ännu större hjärta. Han lyser verkligen upp hela stallet och är helt klart allas favorit. Honom har jag haft i 2 år nu och vi har verkligen gjort allt tillsammans. Allt ifrån 2:a i Falsterbo, 5:a på EM, NM vinst, till min debut i både 1.45 och 1.50 etc! Han är verkligen min trygghet och vi litar på varandra till 100%.

Grandios O (Gustav) 7 år gammal. Gustav har jag bara haft i ca 3 veckor så vi lär fortfarande känna varandra. Men han är en väldigt fin häst. Lite små busig haha men världens gulligaste! Honom äger vi tillsammans med Grevlunda vilket är väldigt kul! Jag tror mycket på denna hästen och hoppas på att vi kan bli ett starkt team i framtiden när jag ska inta mina år som Young Rider!

Fayolaterma TK (Thelma) 8 år gammal. Hon är en väldigt fin häst som jag haft i lite mer än ett år. Super härlig att både rida och hoppa, men ett riktigt sto! Hon har sina dagar, vissa bättre än andra men för det mesta är det bra dagar faktiskt. När vi fick henne överhoppade hon sig väldigt mycket så vi har tagit det lite lugnt med henne. Men henne har jag startat upp t.o.m 1.30.

Barolo du rouet (Barolo/Lollo) 7 år gammal. Han är veklingen min lilla bebis. Han föddes hemma på gården och sen den dagen har jag sagt att honom ska jag rida! Lilla Lollo är fortfarande lite valpig men jag älskar honom verkligen. Jag har inte tävlat honom super mycket då han varit på utbildning ett tag och han kan vara lite svår för mig när han hoppar 3 meter över hindret och dessutom kräver mycket ben. Dock har jag ridit honom mycket på marken hemma och även hunnit med ett par tävlingar. När han väl koncentrerar sig på sin uppgift så är han helt magisk att sitta på. Så han måste bara komma ifrån det barnsliga lite så blir det toppen.

Baltimore 1178 (Ballan, Bengan, Benjamin etc) 13 år gammal. Kärt barn har många namn. Eller vad säger man? Han har verkligen sjukt många smeknamn. Men i alla fall, Baltimore är väl egentligen den häst som har mest kapacitet av alla hästarna i stallet. Och de första 6 månaderna gick det så bra men sen hände något. Jag vet inte vad men vi har inte riktigt kommit tillbaka till den där toppformen ännu. Det var mycket fokus på Sture i somras p.g.a EM och då hamnade han lite i andra hand. Efter det har vi tappat det lite. Han är kanske inte den hästen som passar mig perfekt heller. Jag gillar mer den lite hetare och kvickare typen och så är ju inte han.  Men vi tränar på och försöker hitta nya lösningar. Han är i alla fall väldigt go i stallet och har även en stor personlighet. Lärt mig mycket av honom också, speciellt på marken. Han kan ju verklige ALLT!

Då var första inlägget klart. GÖTT!!!

 

Barolo och Elsa

 

Thelma

 

Gustav

 

Benjamin

 

 

Sture

 

 

 

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här