2018, Ett bra år!

Janelle Larsson | 18/12 - 2018

Året börjar gå mot sitt slut och tävlingssäsongen för min del är avslutad. Hästarna har fått välförtjänt vila och jag åker på semester till Dubai om 1 vecka!!! Tänker jag efter så har 2018 varit ett bra år. När det är tävlingar var och varannan helg under säsongen glömmer man ofta att stanna upp och bara njuta och reflektera över sina prestationer. Eller jag är i alla fall sjukt dålig på det… Men nu när ännu en säsong är avslutad och planen inför 2019 redan börjat diskuteras så har jag reflekterat.

Detta var mitt första år som satsande junior och jag har fått uppleva så sjukt många roliga äventyr. Allt ifrån första gången i Scandinavium under Gothenburg horse show, till internationella tävlingar i Belgien, Holland och Frankrike, flera nationshoppningar, mitt 3: EM (dock första på junior), SM, 1.50 debut, Scandinavium kval, ny häst och mycket mer. Årets höjdpunkt var utan tvekan EM. Hela sommaren gick åt till att träna och förbereda mig på alla möjliga sätt. Jag skulle INTE lämna något åt slumpen. Jag sa till mig själv och teamet att mitt mål var att ta mig till final. Gjorde jag det ville jag bli top 10. Såklart ville jag vinna, men jag var också tvungen att tänka realistiskt. Om någon hade sagt till mig där och då att jag skulle bli 5:a hade jag tvekat. Det är så sjukt mycket som måste vara på plats för att få ut bästa möjliga prestation av både häst och ryttare. Men så blev det. Trots att jag nådde mitt mål och lite till var jag så sjukt besviken att jag bara var 4 fel ifrån en brons medalj. Gick in i sista finalrundan och och hade råd med 4 fel men slutar med 8 fel. Det är så sjukt små marginaler i denna sporten. Den besvikelsen där och då går inte att beskriva. Klart jag var nöjd med en 5:e plats men som den tävlingsmänniska jag är blir jag aldrig helt nöjd.

När jag tänker tillbaka på den prestationen idag så är jag nöjd. Över 100 st deltog och jag slutade på en 5:e plats. Det är jag ändå stolt över. Mest stolt är jag nog över Sture. Som han kämpade och så samspelta som vi var är en stor nyckel i framgångarna vi åstadkommit. Nu ser jag fram emot vad 2019 har att erbjuda och hoppas på att några av mina nyare och yngre hästar kan följa med på alla roliga äventyr.

Bildbomb från 2018!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

1 kommentar på “2018, Ett bra år!

  1. Jättebra blogg! Har två frågor , är inte du 02 elelr har jag fel? Blev lite fundersam när du skrev att du går i 2:an haha💕💕 och min andra fråga är hur lång är du?? Kraam 🐴💋

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*