Helgens starter, GBG kval och annat kul

Janelle Larsson | 3/2 - 2019

Torsdag:

Gustav hoppade en 1,20 och var felfri, jag fick en väldigt bra känsla och han kändes lugn och fin. Nöjd med rundan 🙂 Sture hoppade första klassen för i år, en 1.30 och var nolla han med, vääääldigt pigg! Efter tävlingen åkte jag hem och red Baltimore, Thelma & Barolo.

 

Spånig och glad 🙂 Livsnjutare deluxe

 

Fredag:

Det blev en tidig morgon då Gustav hoppade första klassen, 1,25 , rundan kändes lite mer stressad än dagen innan och hamnar på rutinkontot. Bitar av rundan kändes han väldigt fin, så det tar jag med mig! Vi var klara tidigt så efter det åkte jag till skolan för två lektioner, skönt att slippa missa mer än nödvändigt, mycket plugg nu i tvåan 🙂 Efter skolan åkte jag två rundor till ridhuset, så red jag Sture och Barolo under tiden Annah longerade Thelma & Baltimore.

 

Lördag:

Planen var att Gustav skulle hoppa en 1.30 , men jag valde att ge honom en vilodag och starta på söndagen istället, jag joggade honom lite lugnt och sen fick han chilla i hagen. Innan vi skulle dra, hann jag med att rida Barolo och Thelma och Alicia red Baltimore! Sture och jag hoppade 1.45 , Kraft Young Rider Cup kvalet, han var nolla i grunden och var såååå fin och fräsch. Tre noll0r blev det till omhoppning där jag var en. Fick en snabb tid men hade ett nerslag. Man måste satsa ibland 😉 Dessutom behövde jag träna på att rida lite fort. Jag slutade hur som helst på en andra plats vilket innebär värdefulla poäng till Göteborg!! Efter tävlingen fixade jag och Annah allt inför söndagen. Tömde lastbilen, fixade hästarna och putsade all utrustning.

 

Söndag:

Imorse var vi uppe tidigt, Gustav skulle hoppa en 1.30. Han kändes mycket lugnare och mer på plats idag. Men vi har fortfarande en del att jobba med, vi fick ett nerslag. Vi behöver helt enkelt bli mer samspelta, lära känna varandra och samla på oss en massa rutin. Jag är väldigt nöjd med Gustav i helgen och tycker det ska bli väldigt roligt att jobba vidare med honom 🙂 Sen åkte vi hem för att hämta Sture (Så skönt med bara 10 min till tävlingen!!). Hoppade vår andra 1.50 som vi var felfria i och slutade på en fjärdeplats. Så det kan jag inte vara annat än nöjd med. Jag är så oerhört glad och tacksam för denna hästen. Han är verkligen helt underbar och har en så go inställning. Känns skönt att ha en häst jag känner mig så trygg med som honom när det är dags för större och svårare uppgifter. Trots en redan lång dag så var den inte slut ännu… Jag och Annah åkte med två hästar till ridhuset så jag fick klart dem också. Så skönt nu i efterhand men just då ville man bara in och lägga sig på soffan med ett stort täcke och kolla serier haha.

 

Detta är ett blogginlägg. Det är skribenten som står för innehållet i texten, inte Ridenews.

Följ mig här

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*